Блог на група експериментатори

Слънцезащитно масло за лице и тяло


sunscreen-kukuriak

Слънцезащитно масло за лице и тяло

Съставки:
10 г какаово масло
10 г масло от синя слива
10 г кайсиево масло
10 г цинков оксид
8 г масло от малинови семена
2 г витамин Е
10 к. етерично масло от мандарина

Начин на приготвяне:
Разтопете какаовото масло на водна баня и добавете останалите съставки без цинковия оксид. Сложете си медицинска маска за лице (цинковият оксид не трябва да се вдишва), прибавете цинковия оксид към сместа и разбъркайте много добре. Полученото масло има слънцезащитен фактор 30*. Разклащайте енергично шишенцето преди всяка употреба, тъй като цинковият оксид не се разтваря напълно.

*Тази рецепта е експериментална и обявения фактор не е тестван лабораторно. Моля, използвайте сертифицирани слънцезащитни продукти с висок фактор.

Рецепта: Наталия Атанасова/Зоя.БГ
Снимки: Анастасия Вецова/Зоя.БГ
Графичен дизайн: Наталия Стамболова/Зоя.БГ

Подобни статии

2 коментара

 1. Dani
  18.10.2017 at 14:23

  Здравейте,
  макар всички цитрусови масла да добиха славата на фототоксични масла, всъщност има и някои изключения. От линка може да получите повече информация: http://www.ekomag.bg/blog/citrus-essential-oils-phototoxicity.html. Уверявам Ви, че целта ни не е да подвеждаме или разочароваме ползващите нашия блог.
  С най-добри пожелания,
  Даниела

 2. Грудева
  13.06.2016 at 11:19

  Като лаик в областта още на първи прочит ми прави впечатление, че в рецептата си използвате етерично масло, в характеристиките на което, изрично е описано, да не се прилага преди излагане на слънце – етерично масло от мандарина. Разочаравана съм. При тези обстоятелства трудно бих се доверила на другите ви рецепти.

Оставете коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.