Блог на група експериментатори

Слънцезащитно масло за лице и тяло


sunscreen-kukuriak

Слънцезащитно масло за лице и тяло

Съставки:
10 г какаово масло
10 г масло от синя слива
10 г кайсиево масло
10 г цинков оксид
8 г масло от малинови семена
2 г витамин Е
10 к. етерично масло от мандарина

Начин на приготвяне:
Разтопете какаовото масло на водна баня и добавете останалите съставки без цинковия оксид. Сложете си медицинска маска за лице (цинковият оксид не трябва да се вдишва), прибавете цинковия оксид към сместа и разбъркайте много добре. Полученото масло има слънцезащитен фактор 30*. Разклащайте енергично шишенцето преди всяка употреба, тъй като цинковият оксид не се разтваря напълно.

*Тази рецепта е експериментална и обявения фактор не е тестван лабораторно. Моля, използвайте сертифицирани слънцезащитни продукти с висок фактор.

Рецепта: Наталия Атанасова/Зоя.БГ
Снимки: Анастасия/Зоя.БГ
Графичен дизайн: Наталия/Зоя.БГ

Подобни статии

2 коментара

 1. Dani
  18.10.2017 at 14:23

  Здравейте,
  макар всички цитрусови масла да добиха славата на фототоксични масла, всъщност има и някои изключения. От линка може да получите повече информация: http://www.ekomag.bg/blog/citrus-essential-oils-phototoxicity.html. Уверявам Ви, че целта ни не е да подвеждаме или разочароваме ползващите нашия блог.
  С най-добри пожелания,
  Даниела

 2. Грудева
  13.06.2016 at 11:19

  Като лаик в областта още на първи прочит ми прави впечатление, че в рецептата си използвате етерично масло, в характеристиките на което, изрично е описано, да не се прилага преди излагане на слънце – етерично масло от мандарина. Разочаравана съм. При тези обстоятелства трудно бих се доверила на другите ви рецепти.

Оставете коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предоставените от Вас данни могат да бъдат обработени, за установяване на автора / изпращача на коментара. За повече информация вижте "Политиката за поверителност“.