Блог на група експериментатори
Търсене

БГ Тикви (и то био)

Тикви и сок от круши от с.Дюлево, общ. Средец. На био изложението в НДК се запознах с различни хора, от различни краища на България, които се „борят“ с био земеделието у нас. Борбата е наистина жестока и то по-скоро с бюрокрацията. Ама и тя душа носи. Няма как!

Всички те произвеждат по нещо, но проблема е че в градовете не сме чували за тях. Иначе има БГ пшеница, тикви, круши, ябълки, вино, бадеми и какво ли още не. Сега се подготвя списък с български био производители, за да ги знаем всички. Така ще се спести малко пренасяне на стока от държава на държава. Когато стане готов ще го кача и се надявам се да е дълъг.

А ето и малките тикви от с. Дюлево, Бургаско. На тази снимка са още в градината, но сега вече са в Смесеният магазин на Аксаков 22

2 Comments

  1. Градината където растат ако баба ми си мие чиниите с веро и изтича всичко в градината дали пак ще е био?:) Тази практика съм я виждала доста често по селата. Може би за това има и био тикви и разни други неща:)

  2. Всички тикви са био. Нямат нужда от пръскане и на никой не му минава през ума да ги пръска и тори с каквото и да е. Устойчиви са, затова растат и по торищата – самонасадили се.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *