Блог на група експериментатори
Търсене

Биоразградим офис? Възможно е!

Естествено нямам предвид да разградим целия офиса, а само детайлите в него..Това писание е плод на проблема с найлоновите джобове, който винаги ме разстройват. И то сериозно! И особено когато се използват щедро.

От известно време се чудя как да организирам документите в офиса. По папки или по джобове?  По едно време ги премествах от едно място на друго и все ми се върти в главата, че не искам да ги комплектовам в обичайните пластмасови джобове. Само като си представя как ще ми се мотаят найлони  и пластамасови папки с месеци предпочитам да си ги прехвърлям от любимата щайга със слама на бюрото и обратно. Но както всички знаем, ако си мечтаем за нещо дълго време най-накрая то вземе та се случи. А моята представа-мечта е като отида до Plesio или Office 1 да намеря напълно разградими офис консумативи от рода на химикалката, папката, джоба за важни документи. И тя взе та се сбъдна..В Офис 1 са си направили малък и скромен щанд със зелени мотиви, което не означава, че е само ЗЕЛЕН, както обичат да правят някои фирми напоследък. Плеснат си едно зелено в бранда/логото и айдее.. Служителите на Офис 1 казаха, че при тях нещата са биоразградими и..индийски. А най-новото попадение е от изложението „Зелени дни“. Там се запознах с вносителите на Snopake. За първи път видях биоразградим джоб за документи и се зарадвах много. Такова нещо наистина не бях виждала:) И си закупих 2-3 за проба.

Асортимента от папки, класьори, джобове е произведен от полипропилен с тайна съставка, позволяваща разграждането им на въглероден двуокис, вода и хумус – материал от съществено значение за плодородието на земята.

Химикалка от царевична скорбяла или от рециклирана хартия.

Има и два вида химикалки, химикалка с поставка, моливник, кламеродържач, перфоратор, телбод, класьори, кутии с ластик. Произведени са от царевична скорбяла и рециклирана хартия.

Химикалка от царевична скорбяла
Папка от рециклирана хартия

Повече за рециклираните офис материали можете да научите на сайта на вносителя:http://www.fistocommerce.com/office/index.php. Можете да погледнете и цените. Струва ми се, че не са високи.

Ще се опитаме да разберем и в кои книжарници се разпространяват…

2 Comments

  1. Здравейте, жената с която се запознах на изложение Зелени Дни, където ги представяше се казва Сашка и телефона й е 0898 56 15 16, иначе на брошурата й пише, че ги има в Orange Center на Граф Игнатиев.Поздрави:)

  2. Здравейте,
    Пиша Ви, защото идеите Ви за рециклируем офис категорично ми допадат. Бихте ли ми казали, обаче откъде мога да си купя такива рециклируеми офис-консумативи.
    Предварително Ви благодаря!
    Поздрави,
    Мила

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *