Блог на група експериментатори
Търсене

Дни на плодовете

На пазарите вече има изобилие от плодове, подходящи за ежедневните ми шейкове. След поомръзналите вносни банани и ананаси и пролетни ягоди, дойде ред на смокините, пъпеша, боровинките и малините. Хубавото е, че повечето са български, а не от далечни земи. Има дни, в които наистина не ми се мислят съчетания и  да се чудя как да съставя поредния здравословен шейик. Затова намерих бързо решение. Потърсих си книга, която специално да ме подсеща за вкусни миксове и в рецептите й да не присъстват главно непознати и екзотични съставки. Тази, която открих, върши страхотна работа. В Англия винаги ги е бивало в издаването на малки, луксозни и полезни книжки. Просто отваряш и веднага  попадаш на нещо неустоимо. Малката книжка се казва „200 Juices&smoothies“ и можете да я откриете в книжарница „Сиела“ в Mall Sofia. Цената й е 15 лв.

С рецептите, които се намират вътре, мога да изкарам и сутрините, и обедите на дъждовното лято и да експериментирам с всички налични плодове на пазара. За тези от вас, които са в очакване на морската почивка, те са идеално средство, което ще помогне за смъкване на последното килограмче.

9780600618614

Една от рецептите:

За 250 мл –

100 гр. пресни боровинки

150 мл соево мляко

листенца мента

Боровинките и соевото мляко се разбъркавате заедно в блендер. Добавя се ментата, като едно-две листенца остават за украса.

Оригиналната рецепта е със замразени боровинки, но тъй като не съм фен на ледени неща (може би заради силно изразената ми Вата) си направих шейка с „топли“ боровинки и ванилово соево мляко Joya.Става хубаво и с бадемово.

следва….

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *