Блог на група експериментатори
Търсене

Първи Raw Шоколад

След като дълго време се канехме да си направим шоколад, накрая решихме, че днес е денят!

1/2 чаша настъргана какаова паста, 2 чаши настъргано какаово масло, 1/4 чаша агаве, 2 десертни лъжички кокосово масло, 1/2 чаена чаша кашу (смляно), 1 чаена лъжичка мака на прах, малко годжи бери за украса + ентусиазмът на Стела са достатъчни, за да си забъркате вкусен био домашен шоколад, а ако имате търпение и да се втърди, ще е супер.

Това по принцип е основната рецепта, но ние мериме на око, което понякога удължава експеримента и става нещо различно, но ядящо се. И в тази рецепта добаихме цели ядки кашу и цели годжета за по-хрускаво.

Първо трябва да разтопите на водна баня каковата паста и какаовото масло (можете да ги настържете за по-лесно). После добавете останалите продукти и изсипете във формички, ние използвахме хартиени и издържаха! Оставете шоколада да стегне в хладилник и нападайте.
По взаимно договаряне, Стела беше готвачът, а аз се жертвах да съм опитната мишка, която винаги тества вкусотийките й. Яна

Първото hand made raw шоколадче в магазина на Зоя
Домашен (по-скоро офисен) raw шоколад погледнат отгоре

И най-важното: Нашият първи шоколад не съдържа мляко, краве масло или някакви животински съставки. Всички използвани продукти са сурови и не са претърпели топлинна обработка   – така те запазват ценното в себе си.

3 Comments

  1. при мен агавето се утаи и не можа да подслади шоколада:(

  2. претърпял е топлинна обработка, но не е кипял:)

  3. Добре,ама нали затопляте шоколада на водна баня – значи той е претърпял топлинна обработка – не е ли така?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *