Блог на група експериментатори
Търсене

Препоръчват да се пие с ….любов!

Вино от арония

В много от древните цивилизации най-изявените лечители са сравнявали ползата от виното с могъществото на боговете и са го използвали като важно целебно средство в практиката си. В Древен Китай виното е било на особена почит заради благотворния му ефект върху храносмилането и настроението и способността му да стимулира вътрешните жизнени сили „Ци” на човека. Към божествената напитка са прибавяли различни билки, плодове, смоли – настойки на винена основа са били използвани при всякакви смущения на човешкото здраве.
Къде се крие разковничето?
Благотворното влияние на червеното вино се дължи най-вече на високото съдържание на полифенолни съединения (танинови съдържания и пигменти – биофлаваноиди: антоциани, флавони, катехини) с общо наименование витамин Р. Те притежават най-силен антиоксидантен и общоукрепващ ефект върху целия организъм в сравнение с останалите витамини и досега не е намерен техен изкуствен заместител!
Защо вино от арония?

101_3_aronia

Още през 60-те години на миналия век руските научни среди поставят аронията на първо място сред поливитаминозните плодове с доказани лечебни свойства. Плодът на аронията съдържа пет пъти повече полифенолни съединения от гроздето. Това прави виното с арония многократно по-целебно от виното, приготвено само от грозде.
Изборът на „Здравословен живот”
Избрахме това младо червено вино, защото е произведено от биологично отгледан плод арония и висококачествено грозде.
Напитката е нефилтрирана, без добавки и подобрители!
Специалната технология на производство е съхранила неповторимия нежен танинов вкус, аромата и целебните свойства на аронията. Сладкият привкус на това сухо вино е резултат на естествения сорбитол, съдържащ се в плода арония. На него се дължи и допълнителния лаксативен (очистителен) ефект. Вкусовите и ароматни качества на напитката са най-добри когато се пие охладенa.
Уникално високият екстракт и ниското алкохолно съдържание спомагат за оптималното усвояване на всички биологично активни вещества от организма. Това допълнително усилва целебните свойства на напитката и оказва благотворно, а не вредно въздействие върху черния дроб.

Ползите и удоволствието от консумацията на тази напитка са равностойни!

Препоръчва се да се пие с ….любов!

aronia_nero_400x300

Източник: www.zdravosloven.com (Мила Чобанова)

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *