Блог на група експериментатори
Търсене

Рециклирани хартии за офиса

На пазара вече има няколко вида рециклирани хартии, които могат да се използват за принтери и копирни машини. В нашият офис от поне година използваме рециклирана хартия на Xerox или Evolve, а напоследък и E-copy. Листата които излизат по по грешка от принтера режема на малки листчета тип „Post it“ и използваме за напомнящи бележки.

1500220540

Е-copy

100 % рециклирана хартия.Подходяща за черно-бели лазерни принтери и копирни машини.Безхлорно избелена.Плътност 75 г/м².Оптимална белота и непрозрачност.500 листа в пакет.

Може да се закупи от Алерго. Цената е 6, 42 с ддс. Формат А4, 80 гр

1147048

Xerox Recycled+

Наградена с призовете „Blue Angel” и “Nordic Swan” за опазване на околната среда и изключително ниско ниво на вредни емисии, отделяни при производството.

Характеристиките й са същите като на стандартна копирна хартия, с изключение на белотата, която е  по-ниска. Опаковката на новата хартия също е произведена от 100% рециклиран материал.

Формат А, 80 гр.

От Плесио или Офис 1. Цена 8.29 лв в Плесио (www.plesio.bg)

1401790000015_l
Recycled на XEROX.100% рециклирана хартия. Произведена без употреба на химикали за избелване. А4, 80 гр. Цена  – 6,99 лв.

От Офис 1 (www.office1.bg)

1113879

Изработена от 100% рециклирани първокачествени материали с 3 международни сертификата ISO 14001, BlueANGEL, EMAS и специална обработка на белотата, за да не се различава от обикновената хартия. Тегло 80 грама, белота 140 CIE, подходяща за всички лазерни, мастилено-струйни принтери и копирни машини. Предлага се в опаковка от 500 листа.

От Плесио  (www.plesio.bg). Цена 7,79 лв с ддс.

navigatoreco
Хартията Navigator Ecological е хартия с истински екологичен баланс в името на опазването на околната среда. По-ниското й тегло представя идеята на производителите за по-ефективно използване на природните ресурси, едновременно с това гарантирайки производителност с изключително високо качество.

Изключително бяла и гъвкава, тя е произведена с мисълта за бърз и качествен печат на всички марки и модели лазерни принтери, мултифункционали и копирни машини. Идеална е за употреба както в бизнес офиси, така и в домашни условия.

тегло: 75 гр./м2; брой листа в пакет: 500 листа ;формат: А4 (210 x 297 mm) ;клас на хартията: C+ ;цвят: бял ;брой листа в кашон: 2500 листа

Цена 8,32 с ддс. От Тонер Директ.

Последната хартия е от Папирус БГ:

 

dalum

Сертифицирани графични еко-хартии,  произведени от100% вторична хартия на датската фабрика DALUM,носещи търговските  марки CyclusOffset™, CyclusPrint™ и RePrint™ – FSC Certified.

100% рециклирана хартия означава не само, че употребеният материал се използа повторно, но и че целият процес на производство е съобразен със строги еко-стандарти, контролиран и сертифициран от най-престижните световни организации – Blue Angel, NordicSwan, European Flower, NAPM,  и др.

И oще две интересни предложения:

За тоалетната чиния в офис или места с по-голямо посещение на хора могат да се използват 100 % биоразградими покривала за тоалетна чиния, който можете да закупите от Котра Линк.

toilet-seat-dispenser-mini

wc-cover-paper-mini


И екологична тоалетна хартия.Носители са на първия евро екологичен сертификат. Мотото на търг. марка е: Хартията ,която не убива дървета.

linea_grazie_ecolucart

2 Comments

  1. Да допълня: има рециклирана сертифицирана тoaлетна и домакинска хартия и носни кърпички на фирма RENOVA http://www.aquarius.es/images/news/green.jpg
    Продава се предимно по био-магазините в София, но може да се намери тук-таме и в някой магазин за препарати за почистване, предполагам и в някои дрогерии:)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *