Блог на група експериментатори
Търсене

Събота – био събитие!

На 24.04 (тази събота) в Интерпред ще се проведе интересно събитие предназначено за всички, които се интересуват от предприемачество в сферата на био земеделието, производството и търговията на био продукти.

Неуморен организатор на събитието и винаги усмихнат е..Сашо Петков. Можете да задавате въпроси относно Start-up BIO на aleks.petkov@startup-bg.org

Мястото: Интерпред (ул. Драган Цанков 36, София)

Кои ще са лекторите?

Участници и лектори са  фермери, производители и търговци на био продукти, студенти и млади хора, които искат да стартират собствен бизнес.

Любомир Ноков

От лятото на 2006-та, Любомир Ноков е съдружник и управител на създаденото по случайност Био България ООД, което се занимава само с био и само в България. Двете марки на дружеството са Биомаг и Хармоника.
Любо е завършил „Медии и комуникации“ в Лион. Освен с био, Любо се занимава и с инициативата Горичка и е убеден, че една идея има шанс, само когато повечето хора смятат, че няма да стане. От момента, в който никой не допуска, че идеята ще се случи, до момента, в който всички я приемат в ежедневието си, преходът е брутално кратък.

Камен Кръстанов – Управител на Биомаг

Завършил Национална природо-математическа гимназия “Акад. Любомир Л. Чакалов” и Право в Нов Български Университет.В периода 1997 – 2007 година работи по редица проекти свързани със опазването на биоразнообразието в България. По настоящем управител и собственик на фирма Позитивно ЕООД, която разработва различни обучения и програми в социалната и екологичната сфера.От началото на 2008 управител на БиоМаг , собственост на Био България ООД. В екипа на БиоБългария го води чистата идея и страхотният колектив.

Калоян Стоев

Основател и управител на Alteya Organics
Обикаляйки България през годините виждах две неща: природа и традиции, две от най – големите ни богатства. В последствие те се превърнаха в основни мотиви за Алтея Органикс да прави в България това, което прави.Да произвеждаш най-традиционното нещо за България – розовото масло, по най-традиционният начин, в хармония с природата или по друг начин казано био, се превърна в цел.След като вече имахме мотив и цел създадохме Алтея Органикс, а в последствие и първата био сертифицирана козметична линия в България, базирана на Българското розово масло.От тук нататък всичко е само желание и упорит труд

Красимир Кунчев
Управител на Балкан Биосерт
Аз съм агроном с магистратура по екологично земеделие от Вагенинген, Холандия. Имах късмет да започна работа по специалността си в екипа на Фондация „Биоселена”, веднага след завръщането ми от чужбина.
През 2003 г, в рамките на проект финансиран от Швейцария, създадохме и „Балкан Биосерт” ООД- първия национален орган за сертификация на биологични продукти, чийто управител съм от 2008 г.
Постигането на биологична сертификация изисква сериозни усилия, но за екипа ни всеки „успял” клиент е още една малка част съхранена природа.

Стоилко Апостолов – Председател на Биоселена


Стоилко Апостолов, доктор по ветеринарна медицина, 40 години, управител на Фондация за биологично земеделие Биоселена.Първата ми среща с Био-то беше през 1993-1994 година в Швейцария. Това е преломния момент в развитието на био продуктите – за първи път големите вериги магазини започват да продават био храни, благодарение на тях настъпва истински бум в продажбите на био храни.Фондация Биоселена стартира през 1996 година, първоначално под формата на проект, финансиран от Правителството на Швейцария. Оттогава се занимавам професионално с био земеделие – обучение и консултации на фермери и преработватели, стартиране на конкретни био продукти, промоция на био храните сред потребителите, лобиране на национално и европейско ниво.

Ивайло Кръстев
Основател и Мениджър на Agro Service Consult
Ивайло Кръстев е завършил магистратура по Финанси в УННС през 1996 г. Има професионален опит в частни финансови институции и в държавната администрация.
От 2002 година започва работа като консултант по Програма САПАРД в Про Евро Консулт, като по-късно става и управител на компанията.
Стартира собствен бизнес през 2005 година с фирмата си Агро Сервиз Консулт в областта на консултантските услуги, подготовка и управление на проекти по Програма САПАРД и Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.
През 2005 и 2006 година създава и свое собствено стопанство за отглеждане на биологични ягоди и малини в гр.Вършец (обл.Монтана).
* Community Supported Agriculture – Wikipedia

Ирена Събева

Основател и Управител на БиоКЕИС
От регистрацията на фирмата през 2008 г. влагам усилията си в разработването на магазинчета БиоКЕИС. Завършила психология, с любов към дълбините на човешката психика, работила и като ПР, не спирам да се предизвиквам с различни идеи.
Приех с радост предложението на живота да се преместим в един планински град с две малки деца. Въпреки чистата природа търсехме подкрепа за начина на хранене на семейството ни, защото там качествена и разнообразна храна за вегетарианци няма. На пазара не се продаваха местни продукти, а такива пътували стотици километри, за да стигнат до купувача. Този факт и неудобството всеки път да си докарваме продукти от близки градове ни провокира за био магазин. Започнахме и с надеждата, че това ще даде възможност на местните хора също да имат избор, както и да стимулира развитието на регионалната икономика. Вярвам, че естествения начин на живот може да е основа за отговорен бизнес. А това да е вдъхновяващо и развиващо за още хора.

Здравка Смиленова
Основател на Био хотел Моравско село
Предлагам ви шир, небе и слънце. Прегръдката над Пирин.Уют домашен, сочни плодове и зеленчуци.
Душата ви избистрена ще бъде от срещата ни тук.

Живко Дамянов – управител на „Зелена Земя“

Повече за събитието можете да научите от страницата му във Facebook и на http://bio.startupbg.org/program/!


Програма

8:30 – 9:00Регистрация
9:00 – 9:20

Откриване

Александър Петков, Start UP

9:20 – 9:50

Кое точно му е лесното и кое трудното на био-то в България?

Любо Ноков, Био България

9:50 – 10:20

Контрол и сертификация на био продукти

Красимир Кунчев, Балкан Биосерт

10:20 – 11:00Кафе-пауза със Зелена земя
11:00 – 11:30

Какво, био пазар ли?

Камен Кръстанов, Биомаг

11:30 – 12:00

Из Долината на розите

Калоян Стоев, Alteya Organics

12:00 – 13:30Обяд
13:30 – 14:10

Финансиране на биоземеделие

Иво Кръстев, Agro Service Consult

14:10 – 14:5

Community Supported Agriculture

Стоилко Апостолов, Биоселена

14:50 – 15:30Кафе-пауза със Зелена земя
15:30 – 16:10

Да обичаш това, което правиш

Здравка Смиленова, Био хотел Моравско село

16:10 – 16:50

Естествен начин на живот. Отговорен бизнес.

Ирена Събева, БиоКЕИС

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *