Блог на група експериментатори
Търсене

Топ веган ястия в София (DreamHouse)

Моята топ веган класация изостава. Оказа се, че ще е нужно повече време, за да опиша всички вкусни и постни ястия в София. Но ето, че стигнах и до мястото, което ми помогна да стана веган. Dreamhose или първият вегетариански ресторант в София. С Росен (моя колега от Зоя.БГ) върнахме лентата на спомените с 3 години назад и установихме, че без това място и неговите трима собственици никога нямаше да станем вегетарианци. Въпреки че е разположено под носа ни, ние няколко години не обръщахме внимание на уютното и скрито местенце на 1-я етаж на ул.Алабин. По това време си хапвахме пица на парче, мазни банички и пушехме повече, отклото се хранехме. С една дума не бяхме  стигнали до там, че да се замислим с какво се храним. Сега вече сме на мнение, че София има  нужда от повече места като DreamHouse. Място, в което няма нужда да напомняш, че си вегетарианец/веган/суровояд или да се чувстваш неудобно, когато обесняваш  защо не искаш животински или рафинирани съставки в храната. И най-важното. ..Храната там е толкова вкусна, че и заклет месоядец няма да остане недоволен или да си тръгне гладен. С очите си съм виждала как хора, които отиват с идеята, че няма да намерят нищо в менюто, което да им допадне, след това  си тръгват с доволна усмивка на лицето. Нещата, които никога не ми омързват в Dreamhouse са: Кус-ку – киноа с патладжан, вегетарианско суши с авокадо, китайска мешана салата, нахутени кюфтенца, салата green guru, елдени палачинки със маслинова паста, какаов мус и сусамки.

Снимки от дневното меню на DreamHouse правени в края на Март:

Супа от киноа

Зеленучков пастет

Така изглеждат седмичните менюта на Dreamhouse

Dreamhouse e може би единственото място в София, което предлага шведска маса.. Ястията са неустоими, а цената е 7 лв. Единствено в неделя можете да похапнете неограничени количества вегетарианска храна. Внимавайте, защото е много вкусно и може да се преяде. Знаем от личен опит:) Enjoy!

Любимите сусамки

1 коментар

  1. Няма по-хубаво място и с по- приятни хора! Аз…мога да си призная,че не съм веганка, бях вегетарианка дълго време, но ако трябва да избирам, бих се хранила с такава храна всеки ден! И си мечтая да е по-удобно и достъпно да се храниш по този великолепен начин…щото като се замисля къде ми е работата…ми се кара на ябълки и солети цял ден :С
    Хей, страхотен блог ☼

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *