Блог на група експериментатори
Търсене

Топ-веган ястия в София – (ресторант Кринг) – част III

Ето че дойде време да опиша още едно малко и интересно място в центъра на София. Нарича се ресторант Кринг и е обявен за ресторант на година за 2008-ма.  За мен е по-важно, че собствениците са много симпатични и най-вече.. в менюто има веган ястия:)) Да, това е едно от местата където един прегладнял  веган (и не само) може да похапне вкусотии на основата на соя (темпе) или житен протеин (сейтан). Ако пък на някои месоядец му се иска да разбере що е то житна „пържола“ (заместничката на истинското месо), то това е мястото за експерименти. По мои наблюдения нито един мои приятел-месоядец не пожела да рискува и да пробва тази вкусна пържолка. Но както и да е, постинга ми има друга цел и тя не засяга месоядните, а да представи любимите ми веган ястия от това място:) И така, менюто на Кринг има салата, която също се казва „Кринг“. Мисля, че тази салата спокойно може да мине за салато-основно ястие. Съдържа няколко филийки с тахан, свежа салатка, темпе и сейтан, клънове люцерна и сушени домати. Много вкусна и засищаща!

salad-tempeh21

Освен нея е добре да опитате – хлебчета без МАЯ, салата „Азия“, вегетариаснки мариновани шишчета, крехки соеви филенца на скара, салата „Авокадо“, кюфтенца от покълнала леща и др.

И естествено, няма да забравя да отбележа, че на място се приготвят кексчета с моркови и шоколадова торта – веган. И двете са много вкусни! Дано с времето се увеличи асортимента на десертите. Не забравяйте и за джинджифиловата бира (без алкохол).

Още две неща, които са важни: не се пуши (Йе!) и не се сервира алкохол. Супер Кринг!

p8134673_300x300

Страницата на ресторант Кринг във Фейсбук

Снимки: Кринг

4 Comments

  1. Наистина мястото е супер! Много често ходя там! Атмосферата е много приятна и обслужването е страхотно. А за менюто да не говорим… vegan rocks! :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *