Блог на група експериментатори
Търсене

Топ веган ястия в София (Чай във фабриката) – част II

Продължавам да поствам снимки на най-добрите ястия за пълни вегетарианци (веган), които съм опитвала в София. В първият ми пост писах и публикувах снимки от новото място „Made in Home“ – дело на двама човек, които са живели дълго време в Щатите и сега пренасят идеите и фантазиите си в това малко и уютно заведение. Повече за тях ще прочетете Тук и в следващия брой на сп.Усури, които обикновено се появава и при нас в Зоя-та.

Сега дойде време и за едно друго любимо място наречено „Чай във фабриката“. Едно от любимите ми вкусотии там е бързият тост с маслинова паста и смлени орехи и салатата от прясно настъргано цвекло, моркови и парченца портокал. Да, тези две неща няма да ми омръзнат никога! Любимата ми обедно-следобедна закуска:)  Освен нея можете да опитате и ястията по Аюрведа на най-добрия в тази област – Юрий Ковачев. Винаги в четвъртък! Разгледайте и страницата от менюто с вегетариански ястия. В нея ще прочетете, че хляба им се приготвя на място и не е правен с разни подобрители. Накрая ще добавя, че Чайната е едно от малкото места в София, където храната е истинска и приготвена с внимание.

П.С:Моля, обърнете внимание и на „Вълшебният пай“ – съдържа сушени плодове и ядки, но ако спазвате правилата на разделното хранене, то най-добре е да започнете от него и след това да премините на другите неустоими предложения. Правилото е, че плодовете не трябва да се смесват с друга храна, тъй като ферментират и забавят храносмилането.

Приятно хапване!:)

_mg_0057-1024x682

_mg_0060_1-1024x682

Снимки: Дона

Текст: Стела

С участието на: Краси

Редакция на снимки: Росен

Главен редактор: Яна

Одобрил: Дани и другите

Следва продължение….

1 коментар

  1. Обожавам тази салата от цвекло и не само салата :)))
    Благодаря за информацията!
    Поздрави :))

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *