Блог на група експериментатори
Търсене

Зеленото чесънче

Тъй като сме в месеца на грипа и всички около мен кихат реших да намеря антигрипна рецепта за шейк.Силно се надявам тази смес да убие всичко бактероцидно в мен и да остави само доброто (булгарикус да речем). Поне така разправят за чесъна. Че е силен в осмъртяването на всички гъбични, бактерийни и други лоши неща, които не би трябвало да превишават определени количества из тялото. Лошото му е, че ще се отмирише чак утре.

2 краставици

5-7  стебла целина

1 ябълка

5-7 листа от босилек

1 голяма скилидка чесън

1 коментар

  1. Страхотно помагат тези средства. Аз ползвам най-вече Клеева тинктура. Сутрин на гладно по 20 капки разтворени в малко вода. Капки за нос – въф физиологичен разтвор за бебета добавям 2-3 капки, но не повече Клеева тинктура.
    Много важно е прочистването на носоглъдката. Набавете си каничка Нети-лота, мисля, че има във всеки йога център. Правете прочистване на носа с разтвор от хималайска или морска сол в хладка вода. Действието на прочистването е мигновено и много полезно:) Децата (+6г)също предпочитат този начин за почистване на носа.
    Не забравяйте и почистването на устната кухина и езика – има специални четки, но може и с лъжица сутрин да отстраните налепите по езика, след което е хубаво да жъбурите сусамено олио за около 10-15 минути, което допълнително прочиства не само устната кухина, но и кръвта и подобрява дъха и заздравява венците. Следва обичайната устна хигиена с паста за зъби.
    !!! При предприемане на каквото и да е прочистване на организма се минава през оздравителна криза, което ще рече, че организмънт имитира заболяване – в този случей може да се провокират болки в гърлото, появата на афти по езика. В никакъв случай не се отказвайте, и това ще мине, а практиката ще ви стане навик, а с вирусите ще се забравите….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *