Блог на група експериментатори
Търсене

Трима срещу грипа – прополис, сребърна вода и тинктурата

Откакто грипа изпонатръшка колеги и приятели реших да се запася профилактично със следните средства: клеева тинктура, респитонин (тинктура на д-р Пашкулев) и сребърна вода. Клеевата тинктура така или иначе присъства винаги в дома ми, защото е мощен природен антибиотик и помага за доста неща. Респитонин пък е тинктура, която помага за отхрачване и е полезна при бронхити. Сребърната вода също е известно антибактериално средство. С тези помощници запасих и някои от колегите или приятели. Важното е да се започнат, когато се появят първите симптоми, а не когато сме вече на легло. А пък ако грипа ни настигне не трябва да се плашим от кашлица, кихане и температури и да ги подтискаме с лекарства. Най-добре е да оставим тялото да се очисти само. Поне за мен това е най-добрия начин.

Повече за прополиса (клеевата тинктура), както и полезна информация за това как да се справим с настинките, грипа и др. заболявания с природни средства можете да намерите в много ценната книга на д-р Атанас Михайлов (хомеопат).

Клеева тинктура. Намира се в почти всяка аптека и струва около 2-3 лв

Респитонин – цена около 6-7 лв. В билковите аптеки и от www.veridia.eu.

Сребърна вода – 2,3 лв

Сребърна вода има в почти всяка аптека, в билковите аптеки също. Има я и в www.zoya.bg

И не на последно място е разтоварваща диета. Наблягането на цитрусови ( зелени сокове) би помогнало.Аз съм за цитрусите, защото има поне малко плодова захар в тях. Че зеленото е по-полезно всички знаят, но не е за всички:)

1 коментар

  1. Сребърната вода е страхотно нещо – цяла зима я препоръчвам и неизменно чувам в отговор: „Ами то действало…“ Ами да, действа! При това не само през зимата… Пък в комбинация с респитонин гони грипа в Китай или там, откъдето е дошъл…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *