Блог на група експериментатори
Търсене

Вкусна храна при братя Грийн

Щастлива съм, че в София се увеличават местата, в които може да се похапва вегетарианска храна. Предполагам, че много от вас познават симпатичните братя Грийн  – Дидо и Ади, които до скоро ни радваха с вкусни веге манджи в пекарна „Слънце и Луна“. От два месеца новият им адрес е на ул.Раковски 181 и със свежото име „Братя Грийн“.

Майстори на вкусни вегетариански манджи – Дидо и Ади в нов ресторант „Братя Грийн“

Лек хляб без глутен, от царевично брашно.

Какво подхапнах при братя Грийн? Безглутенов хляб. Нямам алергия към глутена в пшеницата, но определено ми харесва да хапвам такива хлебчета. Направени са от царевично брашно и още нещоо.. Със сигурност без яйца. Надявам се  скоро да споделят и рецептата, за да можем да правим такъв хляб в домашна обстановка.

Много ми харесаха и елдените кюфтенца, които отмъкнах от чинията на колегата при първото ни посещение и на които нямам снимка, но обещавам следващия път да се подготвя ..

На долната снимка са „Бременските музиканти“ –  боб, ориз, лук и подправки и любимият хумус. Чудесен е намазан на филийка пълнозърнест хляб.

Братя Грийн работят от 11;30 до 22.30. Ежедневното меню на ресторанта можете да следите в страницата им във Фейсбук.  Там ще видите и снимки на красивите торти и интериор на заведението.

Благодаря на Дидо и Ади, че направиха още едно полезно място в София! Обещах пред себе си да им ходя по-често на гости:)

Снимки: Деница и Краси – сп.Усури. Повече за братя Грийн очаквайте във февруарския брой на сп. Усури

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *