Блог на група експериментатори
Търсене

Зелено утро

Сутрешен душ – ако сутрешният ви душ не е по-кратък от 2 минути, най-вероятно ще спестите повече вода, като си напълните ваната и се къпете – без задръжки и ограничения във времето. Ако ваната не ви устройва, може да използвате душ с накрайник за слаба струя. Това са добри начини да бъдете чисти и „зелени”. Измерете колко вода изразходвате, докато се къпете като сложите запушалката на ваната и се къпете с душа в нея, така може да определите на-ефикасният начин за къпане.

Миенето на зъби – разтвори за уста, съдържащи алкохол могат да изсушат устата ви, а това води до лош дъх. Изберете марка, която не съдържа алкохол. Ежедневно сутрин почиствайте зъбите си с четка и конци за зъби, също така леко почиствайте и езика, за да премахнете бактериите. Изберете паста за зъби без изкуствени оцветители, флуор, силициев двуокис и други опасни съставки, или си направете собствена паста за зъби, по следния начин:

Необходими продукти: сода за хляб (действа като натурално средство за почистване, полиране и избелване), трапезна сол, хидроген пероксид (дезинфекцира устата ви по естествен начин), Стевия (естествен подсладител), ментово масло (по избор).

Изсипете ½ чаша сода за хляб в купа. Прибавете малко сол и ¼ чаша хидроген пероксид. Добавете 1 капка ментово масло. Поставете Стевията на вкус (повече, ако искате да е по-сладко). Разбъркайте всичко докато получите хомогенна смес, може да се наложи да добавите още хидроген пероксид, за да добието необходимата консистенция.

И последни думи за миенето на зъбите,  никога не оставяйте водата да тече докато си четкате зъбите. Все едно хвърляте пари през прозореца..

Козметиката – кожата ви е най-големия орган в човешкото тяло, така че внимавайте какво поставяте върху нея толкова, колкото внимавате с какво се храните. Освен ако не сте от онези типове, които се тъпчат с Кола и Зрънчо.. След  като FDA (Food and Drug administration ) не регулира производството и какво попада в продуктите за лична грижа. Сами проучете нещата и внимавайте за лоши съставки. Ако сте изобретателни, или просто се опитвате да подкрепите големите имена в козметичната индустрия, имайте предвид, че повечето козметични продукти могат да се забъркат в домашни условия, и че има натурални лекове за всякакви проблеми на кожата на лицето –  от суха кожа до торбички под очите.

Бръсненето – използвайки еднократни самобръсначки, вместо електрически (които трябва да почистваме и сушим след всяко използване) може да спести доста енергия и средства. Потребител-гуру Кларк Хауърд използвал самобръсначка от 17 цента цели 6 месеца, преди да я смени с нова. Това е непобедим рекорд от годишни разходи за бръснене 32 цента.

Електрическите четки за зъби уж почистват по-ефективно, от ръчните такива. Ако ви харесва да пестите енергия и пари, докажете че с правилното миене на зъбите по добрия стар начин, не е по-малко ефективно. Това си е цяла 2-минутна тренировка, два пъти дневно.

Дори и изключени уредите изразходват енергия и това струва на едно средно домакинство около 200$ годишно. Преди да излезете от банята изключете всички лампи и извадете от щепсела всички електрически устройства.


Превод: Яна Цалиева

Източник: http://www.mnn.com/

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *