Блог на група експериментатори

Торта „Меден пъпеш“

Печат

Торта "Меден пъпеш"

Лека лятна плодова торта с пъпеш, какаово масло и кокосово мляко. Приготвя се лесно. Идеална за летните горещи дни! Може да се поръча в Смесен Магазин 2 на ул. Неофит Рилски 63, тел. 0879 516 603.

Автор Теодора / Зоя.БГ
Тип Десерти
Кухня Суров
Подготовка 10 минути
Приготвяне 20 минути
Общо 30 минути
Порции 8

Съставки

Основа

Шоколадов крем

Крем пъпеш

Начин на приготвяне

  1. За приготвянето на основата трябва да разбъркате кокосовите стърготини с меда и разтопеното какаово масло. Щом получите еднородна смес, сложете хартия за печене на дъното на форма за торти и с притискане направете тънка основа. Приберете в хладилник и преминете към приготвянето на шоколадовия крем.

  2. За него е необходимо да разбиеете добре всички съставки с блендер, за да се получи гладък крем. Изсипете върху стегналия блат и приберете на студено.
  3. Следва приготвянето на пъпешовия крем. Изсипете в каната на блендера всички съставки с изключение на какаовото масло. Разбийте всичко добре и тогава добавете разтопеното масло. Полученият крем се излива върху другия и торта се замразява.
  4. Остава приготвянето на топинга, пасирайте пъпеша и добавете пектина към него. Изчакайте леко да набъбне и намажете тортата. Може да украсите с ядки, кокосови стърготини или друга подходяща украса по ваш вкус.

Снимки: Анастасия/Зоя.БГ

Подобни статии

Оставете коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предоставените от Вас данни могат да бъдат обработени, за установяване на автора / изпращача на коментара. За повече информация вижте "Политиката за поверителност“.