Блог на група експериментатори
Търсене

За д-р Гайдурков и моята приятелка Магда

Може би вече сте чували за д-р Гайдурков и този текст няма да е нещо ново за вас, но все пак го поствам в Кукуряк. Целта: Искам повече хора да знаят, че болестите могат да се лекуват и без лекарства. А поводът за тази статия, както често се случва, е пример с моята приятелка Магда и моето вълнение-любопитство :) За тези, които не знаят кой е той и с какво се занимава могат да започнат отдолу нагоре с четенето, където има линкове към последните статии с него и ще се запознаете по-подробно с начина му на лекуване.

Д-р Гайдурков на форум"Храна". Проведен на 27.11. от Горичка в Модерен театър.

И така. Ето на кратко историята с Магда, която посети д-р Гайдурков. Развълнувах се от резултатите й и зададох конкретни въпроси, на които тя отговори по-късно във Фейсбук.  Спомних си, че още пролетта обсъждахме лечението при него, когато спомена, че има проблем. Не знам много за диагнозата, но ето какво сподели тя няколко месеца след това.

Отговорите на Магда:

Какво те заведе при д-р Гайдурков?

При д-р. Гайдурков попаднах по препоръка на приятелка след като за здравословен проблем, който имам лекарите от конвенционалната медицина ми преписаха лекарства с безумни странични ефекти, на които не исках да се подложа.

Какви бяха първите ти впечатления?
Отидох с предубеждения, че това е поредният самопровъзгласил се за лекар билколечител и останах приятно изненадана, че той е дипломиран лекар. Поиска ми епикризи, кръвни и други изследвани, като дори ми назначи допълнителни, за да може да прецени как конкретно ще се повлияя от евентуално гладолечение. Това ми помогна да загърбя предрасъдаците си и да опитам, а и нищо не губех в крайна сметка.

Трудно ли беше началото на лечението подготвено от д-р Гайдурков?
Д-р Гайдурков ми изготви програма за хранене, която описваше конкретни продукти, които със състава си могат да повлияят на проблема ми. Интересно беше, че програмата ми се различаваше доста от тази на приятелката ми, което за мен значеше че не действа просто шаблонно, а наистина подхожда индивидуално.

След колко време започна да усещаш промени в тялото си и общото състояние?
Още при първото посещение доктора ми обясни, че първите 2-3 дни са доста неприятни и дори може да се влоша леко. Наистина стана така, но след 3 ден вече се чувствах добре и дори видимо по-енергична от обичайното. Първоначалния дискомфорт се дължал на прочистването на тялото. Не съм пушач, но може би като аналогия може да се ползва отказването от цигарите – не е лесно, но определено е здравословно.

Има ли резултати лечението?
След 10 дни лечебен глад (т.е. хранене с ограничен брой продукти) и 10 дни захранване за плавно преминаване към нормално хранене, си направих отново изследвания и изненадата беше, че имах подобрени което с лекарства би ми отнело месеци.

Препоръчваш ли д-р Гайдурков и на други приятели?
Мисля, че всеки би трябвало да вземе решение сам за себе си. Според мен, за да се повлияеш от такъв тип лечение трябва да си вътрешно убеден и най-вече оптимистично настроен. Това, което бих препоръчала е да не се оставяме на течението, а да потърсим алтернативни решения за проблемите си.

Магда, не е единственият човек, който има подобрение в състоянието си благодарение на лека промяна на хранителният си режим. Иска ми се и други хора да споделят това, за да вдъхнат увереност на тези, които тепърва набират смелост да повярват, че това е възможно.

Снимка от форум "Храна" проведен в Модерен театър

Книгите на д-р ГайдурковЧетат се бързо и служат за дълго. Можете да закупите от книжарници Хеликон, в  пекарна „Слънце и луна“ и онлайн от Зоя.БГ в раздел Книги

д-р Гайдурков е ученик на Лидия Ковачева

В страницата на д-р Гайдурков в интернет можете да прочетете статии във вестник „Санитас„, да прегледате линкове към препоръчани книги и да проверите приемното време на център Санитас.

Тук можете да видите статии с интервюта с д-р Гайдурков.

В списание Ева „За ГМО…“

В списание Лайт Капитал „Храна за човека“

В списание Ева – „Вместо добавки…“

Написаха:Стела-Магда

Снимки:  две на Горичка и може би една на Капитал

12 Comments

 1. моля ви за някакви координати на д-р гайдурков, благодаря

 2. Д-р Гайдурков е прекрасен лекар! От една година ходим при него с приятеля ми. За 20 дни постигнахме такива резултати, които с лекарства щяха да ни отнемат месеци. Обиколила съм много лекари. Прекарала съм две много сериозни заболявания. Ходих по лекари повече от 5 години и едно се оправяше, веднага след това друго се обаждаше. Той ми беше последния шанс да се оправя и с негова помощ успях бързо да оздравея. Преди да отида при него си направих изследвания, от които се видя, че от многото хапчета чернодробните ми показатели са повишени много. Изписаха ми много силни хапчета. С неговата програма тези показатели влязаха в норма за 20 дни. Много лъчезарен и усмихнат човек. Изслуша ни за всичко. За каквото го попитахме ни отговори и не ни претупа. Съобрази се какво обичаме да ядем. Прекрасен човек и лекар. Цял живот ще съм му благодарна :)

 3. Д-р Гайдурков е страхотен! И като човек, и като специалист! Той е от тези духове, пратени на земята, за да отварят очите на хората и да правят добро….възхитена и очарована съм от него. Рядко се срещат толкова фини, задълбочени и добри хора днес.

 4. Здравейте, аз също искам много горещо да препоръчам да посетят д-р Гайдурков всички, които имат нужда от здраве (кой ли няма), а все още се колебаят. Аз няколко години имах „разстроено храносмилане“, кървави храчки, гастрит и какво ли още не.. като цяло нищо конкретно, от което се умира, но постепенно тялото ми беше започнало да се разпада – отслабена бъбречна дейност, мускулни спазми, хипоглекимия.. А повечето от „специалистите“, които посетих, изглеждаха по-болни и от мене. Постепенно започнах да разбирам, че нещо в традиционната медицина куца, започнах да чета книги на тема „здравословно хранене“ на Пол Брег, Лидия Ковачева, но бях много скептичен в началото – трудно е болния да повярва на здравия! Постепенно разбрах, че не медицината „куца“, а самото съзнание на болните е помрачено – като наблюдавах себе си – всеки иска да му се даде някакво ‘лечебно хапче’ и да продължи стария начин на живот (хранене, отношение съм себе си и природата..) За хора, живеещи с години ‘инвалидизирания’ начин на живот, би прозвучало нереално, че съществува живот без лекарства и болести! Не става дума за тежки заболявания, а дори за стандартните грипове и настинки! Докато четях тези прекрасни книги, по-скоро това ми изглеждаше като приказка, някаква мечта, но постепенно започнах да променям начина си на хранене, активна йога, гладолечение, очистителни техники и нешата взеха да се получават. Естествено не като по учебник, т.к. правех много грешки, както и при гладолечението. Именно за това преоръчвам на всеки, който се колебае, да посети кабинета на д-р Гайдурков(или друг специалист в тази област, който задължително трябва да е личен пример за Здраве – не е уместно някой с тройна брадичка, двойно шкембе и незнайно колко диоптара да провече някакво адекватно лечение), личният контакт и един индивидуален режим, биха му спестили доста време и неприятности.
  Само след няколко месеца всички симптоми бяха почти напълно изчезнали, а след половинн година вече бях напълно здрав човек! Пълен с енергия и настроение. Бъбреци, стомах, черен дроб.. не можех да повярвам! Реших да си направя изследвания и да отида при д-р Гайдурков за лична консултация, но главно за да му благодаря за прекрасните книги и за това, че е личен пример на толкова много хора да възвърнат Здравето си и да преоткрият натуралните вкусотии, които ни дава майката Природа.

 5. При положение, че знам много добре какво представлява Паркинсон ми звучи невероятно тази бърза промяна. Паркинсон не се лекува, но сърдечно ви поздравявам за резултатите.

 6. Благодаря ти за коментара. Радвам се, че има още един оздравял човек:)

 7. Лекарите дадоха диагноза Паркинсон на майка ми. При д-р Гайдурков отидохме по горещото настояване на сестра ми. А аз самата знам за него от няколко години, но така и не отидох да потърся неговата помощ, въпреки, че имаше за какво. Може би щеше да ми се размине химио- и лъчетерапията.

  За майка ми : Когато дойде у дома не можах да повярвам на очите и ушите си. Погледа й изразяваше уплаха и обърканост, движеше се като робот със ситни стъпчици, ръцете й не се движеха свободно покрай тялото, а бяха леко присвити в лактите и прибрани до тялото, когато искаше да каже нещо звуците които излизаха от устата й приличаха бавно пуснат запис, не можеше да преглъща, от смеха и жизнерадостта които очаквах да видя и чуя не беше останал и спомен,…
  Добрия резултат от диетата дойде в първите 2-3 дни. Постепенно тя стана предишния весел човек. Сега е пълноценна и ходи на работа!

  Дълбоки благодарности на д-р Гайдурков!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *