Блог на група експериментатори
Търсене

Чиа Халвата на Мер в изпълнение на Гери

Вдъхновена отново от Земя на заем и рецептата на Мер моята приятелка Гери реши да направи чиа халва. Гери от скоро се върти около суровите неща и вече знае доста неща за храненето. Не че искаше да знае, но й се наложи. Понякога живота поднася изненади:)  Чиа халвата се  оказа доста сполучлива и от първия опит.  От сместа за нея се оказа, че могат да се направят вафли и то „тахан“. За съжаление на тях нямаме снимка, защото бяха само 4 бр и и бързо се изядоха. По-долу ще видите и снимка на бонбони Амфора (отново на Мер), който в първия си опит станаха наистина Амфора, но за втория нямаше как да станат ‘амфора’. Прекалихме с някоя от съставките и станаха квадартни амфори, потопени в суров шоколад и с киснато бадемче за украса. Поне разширихме асортимента:))

Чиа халва

1 чаша чиа; 1 чаша тахан – суров; 3/4 агаве – подсладител; 1 чаша бадеми или орехи – сурови и киснати

Квадратни бонбони амфора с бадем

Шоколадови бонбони Амфора –

60 гр. кокосови стърготини (био)

50 гр. сурово какаово масло

50 гр. бадеми (сурови)

1/4 портокаловаа кора

– малко кокосово масло (да не е пастьоризирано, био)

5 Comments

  1. Здравейте. Звучи много вкусно и полезно. Бихте ли споделили как се смесват и обработват съставките за получаване на халвата? Благодаря

  2. Направих халвата, доста сладко се получи и добавих още орехи, а и нещо не не мога да се светна как я направихте в тази форма.
    Моля, подскажете.

  3. Е, не, този сайт трябва да се забрани за гладни хора. Слюноотделянето ми заплашва да повреди клавиатурата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *