Блог на група експериментатори
Търсене

Касетофон, мечета и рибка от спирулина и бадемов марципан

Малки фигурки от сладката магьосница на Зоя.БГ – Павла

За основа:бадемов марципан с розова вода, цвят – спирулина, кокосово масло и какао на прах, малко агаве.

Сладки мечоци от бадемов марципан
Диско касетофон от бадемов марципан и спирулина
Полски фиат от същата смес

Златната рибка готова да изпълни поне три желания.

От Павла

3 Comments

  1. Преди 50 години, докато бях малък, тичах до магазина с паница за кисело мляко, или с шише за прясно. Всичко бе наливно и насипно, адски вкусно, и разбира се, 100% естествено.
    Днес живеем в ерата на опаковките. Странни смеси от нишесте, кланични отпадъци, емулгатори, стабилизатори, сгъстители, оцветители, ароматизатори, регулатори на киселинността и пр. се опаковат в 3-4-слойни бариерни фолиа, шарят се с идилични картинки и се кръщават с трогателни имена. После се слагат в кутийки, кутийките в кашони, кашоните на палети, палетите се увиват в стреч-фолио, пътуват половин свят, разопаковат се, подреждат се в магазина, купуват се, пак се опаковат в полиетиленови пликове, носят се в къщи, там стоят 3-4 месеца забравени във фризера, харчат ток, и ако нямат късмет, завършват директно в кофата.
    Това е безумие.

  2. Е да, но хората като искат да си вземат мус за вкъщи. Как да им го дадем? В стъклена чашка ли:)))))))))))))

  3. Абе, хора, хубаво сте ползвали стъклени чаши, продължавайте! Това, че пластмасата е биоразградима и че е направена от царевица, не трябва да ви успокоява въобще! Този материал е по-скъп, което значи, че в него са вложени повече ресурси. Което неутрализира ползата от биоразградимостта.
    Но и по-евтин да беше, всяка опаковка е разход на енергия и суровини. Просто изхвърлете еднократните опаковки, няма нищо по-просто от това!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *