Блог на група експериментатори
Търсене

Защо съставките на мокрите кърпички са от значение?

Защо съставките на мокрите кърпички са от значение?

Мокрите кърпички са сред атрибутите на всеки родител, но знаем ли какво всъщност съдържат те и защо можем да почистваме кожата на най-малките с тях?

Кожата на новородените е 5 пъти по-тънка от тази на възрастните. Защитните ѝ механизми са несъвършени и лесно губи влага, което я прави чувствителна към различни външни дразнения. Ако не се поддържа чиста, бариерната функция на кожата се нарушава, което би могло да доведе до кожни раздразнения и обриви. Многократното втриване на нетипични за кожата съставки с цел почистване също възпрепятства правилното развитие на защитната ѝ функция и формирането на естествения ѝ микробиом.

Water Wipes са бебешки мокри кърпички, които сдържат само 2 съставки – 99.9% вода и плодов екстракт. За да направят натурални бебешки кърпички, Water Wipes използват малко на брой компоненти и щадящ процес на производство за създаване на ефективно почистващо средство. Използваната водата преминава 7-степенно дълбоко пречистване, което прави кърпичките натурални, нежни и ефективни. Water Wipes са в плътно затворени опаковки, които не позволяват проникването на микроорганизми.

Още по-любопитното е, че фирма Water Wipes се грижи и за рециклирането на празните опаковки от мокри кърпички. Всеки от нас може да изпрати 5 или 10 празни опаковки на адрес София 1517, ул. Константин Фотинов 113А, ет.2, офис 7, МАКАВЕ ЕООД. Компанията ще се погрижи те да отидат на правилното място за рециклиране, а вас ще зарадва с подарък.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *