Блог на група експериментатори
Търсене

Алтернативната почивка

Обичам да намирам разни алтернативни неща из нета. Този пост обаче си дойде сам (под формата на мейл) и за това реших да го споделя с вас. Той е за всички, които искат да съчетаят почивката си с нещо малко по-различно и вълнуващо от обичайното протягане на шезлонга с биричка в ръка:)

Веселин Михайлов и Камелия Хаджийска  имат своя визия за почивка. Тяхната философия е следната:

Почивката, на която ние самите бихме отишли с удоволствие! Всичко, което на нас ни харесва – общуване с природата, срещи с нови и интересни хора, грижа за здравето на тялото и подхранване на душата ни с дълбоки освобождаващи преживявания – го смесваме в едно и го подправяме с нашата страст към нещата, които правим!

Отне ни доста време, за да изберем мястото, което ни харесва и самите бихме посетили с удоволствие, ако избирахме да почиваме на планина. Накрая то ни привлече – този път в Родопите! Трябваше ни място, което да има полянка за упражненията и работата с тяло на открито, да има спа-център и по възможност басейн, конферентна зала за заниманията ни на закрито с различните методи за освобождаване на емоционалните блокажи на енергията в живота ни. Искахме то да е по-закътано в боровата гора и да се усеща силно близостта и уханието на природата.

Цялостната програма на почивката включва различни методи и техники за премахване на блокажите за свободно протичане на жизнената енергия в нас. Те работят, както на нивото на тялото, така и на нивото на психиката и душата ни. Така нуждите на нашето тяло, емоции, ум и душевност са подхранвани по различни канали, за да стигнат до вътрешния ни център заедно.

Комплексът от техники за работа с тялото за събуждане и свободно протичане на жизнената сила в нас включва:

чи гун;
йога;
енергийна медицина;
телесно ориентирани подходи чрез дишане (техника на свободното дишане);
масажни техники и методи, насочени към енергийно балансиране;
танцувално- двигателни игри и други.

Психологически ориентираните методи за стимулиране на себепознанието, вътрешната увереност, свобода и центрираност включват:

психодрама в полето на знанието;
техники за емоционално освобождение;
водени медитации , визуализации и други.

И разбира се – общуване, общуване и пак общуване с хората от групата – едно от най-ценните, зареждащи емоционално, източници на енергия по време на почивката. Но то не е точка в програмата – то е самата програма! Случва се в различни форми и начини и не зависи от нас, а от състава на групата – който няма как да бъде друг, освен прекрасен! Този вид алтернативно почиване привлича по естествен начин хора със сродни интереси, вродена добронамереност и отвореност към света. И така, от един прекрасен състав на групата „отпочиващи“ се получава една прекрасна почивка….:)! Благодарни сме на тях за това!

Програмата на почивката (тъй като все пак е на почивка, а не на семинар:), е направена така, че всеки да участва в нея, когато и в каквото си иска. Няма нищо, което да е задължително, а участието в различните й елементи е изцяло резултат на индивидуалния избор на всеки от присъстващите. Защото, като е почивка – да е като на почивка:)!

Повече за Алтернативна почивка можете да прочетете ТУК

С пожелание за по-вълнуваща седмица: Стела

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *