Блог на група експериментатори
Търсене

Как се прави тирамису в офис?

Яна обича да прави торти, но е свикнала да ги прави със сметана, яйца, масло и то вкъщи. Яна обича и сладко, но не постно и аз още не разбирам как успя да направи веган тирамису за два часа пърхайки около единствения уред за „готвене“ – офисния блендер:) Сигурно, защото при вида на какаото на прах и мисълта за сладичко й поникват криле. Аз само я подсетих, че не е нужно да се подготвяме, да чакаме уикенда и да купуваме много продукти, за да си направим тирамису. Естествено рецепта се намери веднага, тъй като си я бях записала и чаках само момента да се ентусиазираме. Е, момента най-накрая дойде! Само при споменаването на торта Яна запретна ръкави и се изтреля да закупи един истински кокос и китка банани. Какаото на прах и канелките си ги имаме винаги на една ръка разстояние. Кокосови стърготини и сурово кокосово масло също. Но ..Борбата с блендера и кокосовото орехче беше наистина жестока. Добре че ни се намира строителен чук-убиец на кокосови орехи някъде в хаоса между био продуктите. Върши страхотна работа. (Оказа се, че имаме и офисно ренде?!) Когато Яна забори кокоса всички помълчахме. Шумът от този чук спря офисната работа! Борбата с блендера също беше напрегната. Когато се напъхат  кокосови стърготини до горе без вода само чудо би задвижило тази машинка. Освен ако не е комбайн. Но от опит глава на боли. Въпреки леките спънки офисното тирамису си стана и всички гости и клиенти на деня го харесаха.

Веган тирамису в Офиса – и това е възможно
Първи опит за Тирамису в офиса

8 Comments

  1. Ехе, толкова вкусно изглежда и звучи, с този кокос, обожателно е ….Дали можете да публикувате по-подробно рецептата и начина на приготвяне или просто един линк?!?
    Голямо добро ще направите на запалените суровоядци. Стела, браво за думите ти по Btv наскоро.Излъчваше увереност за нещата, които вършиш!
    Благодаря :-)

  2. Значи, трябва сериозно да се заема по въпроса. :-) То се е видяло, че ще ви идвам на гости. :-)

  3. И аз не ги разбирам, но ги има:) Наречи го както искаш само ни кажи когато е готово за да го изядем:)) Тука в Зоя-та ядем всичко без мръвка:)) а някои от нас ядат и шкембе де..

  4. Аз не ги разбирам тези постни шкембе чорби и луканки. Това е добра алтернатива за вегани, но защо му е на един веган да яде соя под формата на подкова, например.

    Мога да опитам да приготвя постен десерт в духа на Тирамисуто. Целта тук е да приготвя постни бишкоти и да заменя кремът от маскарпоне с веган крем. Но защо сърце не ми дава да го нарека Тирамису? :-))

  5. То е „наречено“ „Тирамису“ от момиче, което е правило експерименти да замени истинското с постно. Така както има и постна шкембе чорба с кладница да речем или суров „суджук“, който се прави от приятели. Естествено, че не е истинско, но ние пък си правим експерименти за да ни е забавно:) Не сме искали да обидим интернационалните кухни:)) Йоана, кога ще ни направиш Тирамису, ама постно, моля?:))

  6. Изглежда доста вкусно! Ама както казва Йоана малко е далечко от тирамису…нищо ще ви го простим. :)

  7. Супер сте вие от Зоя. Знам ви аз. :-)
    Но нека не наричаме този веган и raw десерт Тирамису. Под името Тирамису се разбира десерт от бишкоти, маскарпоне и жълтъци, които не присъстват в офисният ви десерт. Малко уважение към италианската кухня и наименованията на класическите десерти.
    Само тази малка забележка имам. Иначе съм сигурна, че десерта ви е страхотен, с кокос и банани и суров… Само вие го можете така. :-)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *