Блог на група експериментатори
Търсене

Слънчева майонеза by Дани

Като дойдат на гости от Родопите в офиса се започва сериозно хапване с разни вкусотии за които  само си мечтаем. Тези краставички са намазани с чудна майонеза от слънчоглед и още нещо, но не запомних какво. Майстор-Данч да сподели съставките, че направо не мога без нея вече. Майонезата без яйца прилича много на истинска майонеза. Как става така?

Чудна майонеза без яйца

4 Comments

  1. Благодаря Ви за чудесната рецепта! Просто е превъзходна, полезна и много,много вкусна!

  2. Аз правих скоро нещо подобно и останах много доволна. Използвах накиснати ядки кашу, лимон, зехтин, сол, копър и малко чесън. Слага се и вода в зависимост от това колко гъсто искаме да е. Стана чудно, а на препечена филийка – ммммм ….

  3. а приликата с истинска майонеза идва от това, че и слънчогледът е много богат на протеини и мазнини. вместо яйце и олио – слънчогледче :)

  4. благодарности за ласкателствата :) :) :)
    много е лесна тази майонеза – чаша накиснати ядки (белен слънчоглед или орехи), малко вода (колкото да покрие ядките), 2 с.л. шарлан или студенопресован зехтин, сок от 2 средни лимона и подправки – черен пипер, хималайска сол, кимион и разни зеленини (копър, магданоз, целина – според вкуса). Може да се добави също чесън или лук за по-пикантен вкус. Разбива се много добре – на мощен блендер поне 1 минута, на по-обикновен блендер може да се наложи и по-дълго.
    успех и споделяйте опит и други идеи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *