Блог на група експериментатори
Търсене

Спагетно дело+ Диско овес..скоро в Зоя.БГ

Чудихме се, чудихме се и…измислихме! „Спагетно дело“ е името на тези спагети, фусили, фиде и другите пълнозърнести спелтови произведения. Гледаме да не изоставаме от модното соц течение напоследък. Нали сме смесен магазин. Трябва да има всякавки био, модерни, селски продукти. Думата „здравословно“ ще я употребяваме по-внимателно, че не се знае кой на кое вика здравословно. Иначе скоро подготвяме и „Диско“ вариант на овесени ядки, трици и семена от спелта, който стават на трева за нула време и после се цедят за енергийни шотове.


Рецепта за приготвяне

Продукти:

3-4 пресни домата, 1 скилидка чесън, 2 с.л. зехтин, щипка босилек, пресен босилек, сол на вкус, пипер на вкус.

Приготвяне: Чесънът се задушава в зехтина за не повече от минута, за да си пусне сока, без да става кафяв. Обелете доматите и ги нарежете наситно, прибавят се към чесъна. Добавя се сухия босилек и всичко това се задушава за 7-8 минути. След това се добавя сварената паста и се поръсва с пресния босилек, солта и пипера. Добър апетит!

Рецептата е предоставена от Made in Home

С това фиде си направихме страхотна картофена супа в един студен, зимен ден. Фиде+картофи може и да не най-подходящото съчетание, но е по-добре от бульон с е-та.

3 Comments

  1. Здравейте!
    Аз пражъа същия сос в суров вариант. Сложете всички горе споменати продукти в блендер и готово! Рецептата е одобрена от 2 годишния ми син :-)

  2. Здравейте, много добре звучи всичко и вече нямам търпение да ги опитам, особенно спагетите. С етикета сте се справили чудесно.

    Поздрави

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *