Блог на група експериментатори
Търсене

Един ден от седмицата на сок от трева. Страшно ли е?

Един ден от седмицата на зелени сокове. По книгата LifeForce на един от най-добрите в тази област – Brian Clement.

Някои от вас знаят, че в магазина на Зоя вече има сокоизтисквачка за зелена трева. Поразрових се из книгите ми, за да улесня тези, които биха искали да знаят как да пият зелен сок от трева. Този сок не е като плодовите, което означава че няма да ни е сладко и няма да ни е лесно.. . За това пък е номер 1 в чистенето на организма според „хипократите“ в щатите и Викторас Кулвинкас и много други, които вече за използвали силата му за  лекуване. За справка виж: Оцеляване в 21 в. на Кулвинкас и LifeForce на Brian Clement.

Сокът от пшенична трева е мощно прочистващо средство! В началото може да ви се повдига или получите позив за повръщане. Това почуствах аз  и двамата ми колеги, когато си направихме по един шот от прясно изцедена трева. Гаденето преминава след около 30-40 мин. Все пак при всеки е различно. Това е естествена реакция на организма, когато се опита да изкара токсини. Най-добре е да се започне с малко количество, за да свикне тялото, като постепенно увеличите дозата. Всъщност винаги казвам и на клиентите ни (особено жените), които никога не са пили водорасли или зелени „неща“. Понякога прекаленият ентусиазъм може да доведе до отвращение от някоя храна и въпреки полезните й свойства да я отпишем завинаги от менюто.

Веднъж изцеден, сока от пшенична трева започва да гранясва бързо. Най-добре е да бъде изпит до 15 минути след изцеждането му. Отрязаната трева може да бъде съхранявана в торбичка или пластмасов контейнер в хладилник за около седмица. Замразен сок от трева може да се съхранява за по-дълги периоди, но не е така ефекасен като пресния сок.

И нещо важно! Постенето/ прочистването е добро за всички, но не и за тези, които имат проблеми с кръвната захар или се чувстват отмалели, слаби физически и емоционално. По принцип е добре всяко постене да се прави в периоди, когато се чувстваме, че  имаме настроение  за това. Ако имате съмнения относно всички видове постене и прочистване и не се чувствате сигурни най-добре се посъветвайте с лекар-натуропат. Такива в България са: д-р Пашкулев, д-р Гайдурков, д-р Михайлов, д-р Емилова (Варна). Предполагам, че има и други хора, които има сериозен опит в прочистване на организма, но в момента се сещам за гореизброените.

План за прочистване за един ден за тези, които имат нужда от детоксикация на органзима. Според мен ..всички имаме нужда:)

Време от деня


Избор на сок
Преди закуска60 мл прясно изцеден сок от пшенична трева
За закуска470 мл зелен сок от зеленчуци, като целина, краставици, тиквички,магданоз, крес и клънове от слънчоглед, боб мунг,люцерна и др.
Обяд470 мл сок от кълнове, зелен зеленчуков сок, или микс от зелен зеленчуков сок, плодов сок и/или чиста вода
Вечеря60 мл сок от пшенична трева
Между храненето и напитките60 мл  зелен зеленчуков сок, много разреден плодов сок (за тези, които не се притесняват от приема на захар), или лимонова вода подсладена със стевия

Факти за невероятната пшенична трева базирани на изследвания:(източник LifeForce)

* един от най-богатите източници на витамин А и витамин С

* съдържа пълен и балансиран спектър лесно усвоими В витамини, вкл. В17, за който се вярва че разрушава определни ракови клетки без да засяга здравите.

* съдържа органичен калций, фосфор, магнезий, натрий и калий в балансирано съотношение.

*доставя желязо в кръвта, като подобрява кръвообращението

*съдържа от 92 от 102 минерали открити в растенията;

* най-ефективната форма на терапия с хлорофил

*намалява кръвното налягане

*спомага за елиминиране на натрупани остатъци от лекарства в тялото

* прочиства черния дроб

* спомага за бързо зарастване на рани

* неутрализира метаболични токсини в тялото

*въздейства на кръвната захар

* има наблюдения за подобряване на косопад и посивяване на косата

* засилва устойчивостта срещу радиация и елеминира симптомите на радиационно отравяне

* действа като дезифектант като убива бактерии в кръвта, лимфите, тъканите

*счита се за храна, защото съдържа всички необходими аминокиселини за човешкото тяло

Трева отгледана в офиса на Зоя.

Сокоизтисквачката е направена от пластмаса, която не е токсична. В магазина на Аксаков 22 можете да закупите и почва и уред за покълване, ако имате нужда от такъв.

По въпроси за покълване на семена, садене на трева можете да пишете на нашият колега Властимир – спец по покълване на yamoto@abv.bg

В този пост можете да прочете  и за старите ни опити за  отглеждане и пиене на зелена трева:)

Източник: книгата LifeForce  и малко опит. Стела

6 Comments

  1. За сега няма летящи мухи от тревата. Днес й обърнах внимание понеже писахте. Не се знае какво ще стане след време. Почвата и тревата са био. Дойдоха с уреда за покълване от Унгария.

  2. При повишена влага на почвата в сандъчето в корените се образува нещо като мухъл – бял фин „памук“. В тази връзка искам да попитам на колко време поливате тревата, почвата ви сигурно е специална, био, и няма остатъци от торове, които да завъдят също мушици. Моята трева хваща такъв мухъл понякога. Гледах клипче, в което съветваха при подобен мухъл – mold, да се пръска с 3 процента кислородна вода, но ми се видя тъпо, нали после това ще отиде в тревата?

  3. Плодови мушички се появяват само от бананите понякога. От трева едва ли.Още не сме мислили за тревни мушички.

  4. Иначе вкусът на сока е много приятен за мен, още от първия път.

  5. А как се справяте с плодовите мушици, които се въдят около тревичките? Мен те ме въздържат да си отглеждам трева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *