Блог на група експериментатори
Търсене

Линдси Хеджис: Основател на Akamuti

Akamuti – етичната козметика от Уелс
Akamuti by Nina Hunter

Разкажи ни как започна всичко ?
Akamuti се роди от страстта ми към растенията. Винаги са ме интересували растенията като част от медицината, аромотерапията и билколечението – страхотно е да работиш с всички тези чудни съставки.
Всичко започна през 2003 г. когато бях на 20 и бях нетърпелива да започна собствено начинание. В началото миксирах кремове и балсами от сурови съставки като намирам най-добрите естествени суровини. После отивах в местните магазини с моята малка кутия и се опитвах да ги продавам. Бях адски развълнувана от положителното отношение на хората и това ме вдъхнови да направя сайт за онлайн поръчки. След това скромно начало нещата постепенно потръгнаха. В настоящия момент цялото семейство е ангажирано с нашия бизнес. Страстта ни към цялостен и здравословен живот, хранене и лечение ни помага да създадем продукти, които отговарят на тази етика.

Чувстваш ли се удовлетворена като част от семеен бизнес ?
Добре е да работиш заедно с хора, на които винаги можеш да разчиташ в моменти на криза. Познаваме се добре и съм благодарна, че се разбираме и по някакъв начин се получава добър екип.

Lindsey Hedges, founder of Akamuti. Illustration by Karina Yarv.

Как се научи да правиш продукти за кожата и тялото ?
На 17 изкарах курс по билкова медицина където се научих как да правя балсами и смеси от масла, с което се забавлявах истински в кухнята. Обожавах да суша билки, окачах ги в цялата стая и те се ронеха по пода. Експериментирах, прочувах, ръцете ми бяха винаги изцапани … докато стигна до правилната рецепта. Също така съм се занимавала с аромотерапия няколко години, което ми помогна да опозная съставките отвътре.

Как се справяш с твоята био зеленчукова градина и отглеждаш ли растения, които ползваш за съставките ?
Обичам градини и от години се опитвам да отглеждам собствени зеленчуци. Тази година успах да придумам няколко картофа да порастнат, отглеждам салата, домати и много краставици. За съжаление лука и чесъна не зърнаха слънцето, но аз ги садя всяка година – би било неправилно да спра да опитвам. Имаме много площи и отдавна мечтая да си засадя лавандули и рози, за да мога да си направя поне малко розова вода за лично ползване.

Можеш ли да разкажеш малко за вашето място в Уелс ?
Работилницата се намира в красива долина в югозападен Уелс. Имаме неголяма земя  – тя е не само наш дом – делим я с някои непослушни животинки. Вдъхновяващо е да живееш на такова място – природата буквално започва от прага и е навсякъде. Сякаш усещам, че тишината и спокойствието тук захранват душата ми.

Когато имаш гости, къде ги водиш ?
Ходим до Ландейло за да си купим био хляб и домашен сладолед, а после до замъка Карег Кенен. На края отиваме в местния пъб – тук е най-добрата бира в цял свят.

Как ще опишеш живота в Уелс ?
Харесва ми дивата природа в Уелс. Като изкочиш от вратата и се озоваваш в някоя гора, ливада или планина. Обичм дърветата и полята, замъците, брега, гледката. Имаме силна занаятчийска общност и магазини за страхотна храна, произведена във ферми наоколо.

С какво се захващаш първо, когато искаш да направиш нов продукт?
Правя си кафе, намирам си удобно местенце и започвам да пиша. Мисля за това какво искам да постигна с новия продукт и какви съставки да използвам … и после съпоставям двете. След това го обсъждам с когото успея да въвлека. Същото е като да садиш градина.

Akamuti by Jenny Lloyd

Разкажи ни за някой но вълнуващ продукт, над който работиш ?
Сега работя над един парфюм на основата на цветя – експериментирам със сандалово дърво, роза, жасмин и други масла. Реших да оставя консистенция като на масло – както древните Атарски парфюми, с основа сандалово дърво. Почитател съм на източната аромотерапия и обичам ароматите да ме карат да се рея към древните земи на Персите и Анатолия.

Коя е любимата ти съставка ?
Имам много любими – на първо място Розовото масло – то действа добре на много физически и емоционални състояния, освен че ухае страхотно. Обичам да работя с масло от Нероли, защото действа повдигащо. Ако едно масло притежава качествата на мекотата то това е моят избор.

Защо хората избират твоите продукти ?
Защото са добри за кожата и душата! Създадени са от 100% натурални съставки от начало до край, без никакви добавки. Във всеки продукт ние се стремим да впрегнем природните сили на дърветата, растенията и цветята. Нашите продукти са замислени с грижа за природата и хората, също така са достъпни.

Интервюто е предоставено от Amelia’s magazine
http://www.ameliasmagazine.com/earth/akamuti-natural-organic-skincare-from-wales/2010/12/01/

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *