Блог на група експериментатори
Търсене

Blush & Berry – минимализъм отвътре и отвън

Първото, с което ни грабнаха нектарите на Blush & Berry, е изчистената и приятна за окото визия на опаковките и нямаше как да не отворим всички мостри, дошли в офиса ни, и дружно да споделим мнение. Е, оказа се, че впечатляват не само с минималистична визия, но и с чист състав, а за вкуса бяхме единодушни – прииска ни се да отворим по още едно шише и да разливаме по чашите. :)

Blush & Berry имат за цел да предоставят „модерно вкусово изживяване“, както самите те се изразяват. Компанията превръща традиционните за нашите земи шипка, трънка и дрян в изтънчени плодови еликсири, подходящи за ежедневна употреба по всяко време от годината. Концентрацията на плодово пюре в едно шишенце е най-малко 50%, което допринася за наситения вкус и положителното влияние върху организма. Няма нужда да споделяме, но в случай, че се интересувате: нектарите не съдържат изкуствени оцветители и подсладители и са без ГМО. А ето малко повече информация за всеки един от тях.

Шипка

Добре известните червени плодове на шипката (Rosa Canina L.) се асоциират с високото си съдържание на витамин С и антиоксиданти, които подкрепят дейността на имунната система. Особено подходящ нектар за прием през есенно-зимния период, а и по всяко време на годината за ободряване на организма.

Съставки: пюре от шипки (мин. 50%), вода, био захар, лимонена киселина

Трънка

Трънката (Prunus Spinosa) се разпространява в Европа, Западна Азия и Северна Африка и е добре позната със своето благоприятно влияние върху имунната система. Съдържа цинк, мед, желязо, витамин Е. Действа диуретично и подпомага работата на храносмилателната система. Още един другар в борбата срещу вируси и настинки през студените месеци.

Съставки: пюре от трънки (мин. 50%), вода, био захар, лимонена киселина

Дрян

Нектарът от дрян (Cornus Mas) е с леко стипчив вкус и се приготвя от диворастящи пресни и здрави плодове, набрани през есента. Богат източник на антиоксиданти и витамин С, дрянът подпомага чернодробната функция и работата на имунната система, като притежава противовъзпалителни свойства.

Съставки: пюре от дрян (мин. 50%), вода, био захар, лимонена киселина

Шипка, трънка и дрян – това са даровете, на които брандът залага, а нектарите им просто трябва да се опитат – имат вкуса и магията на българските земи и гори.

Снимки: Маги / Зоя.БГ

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *