Блог на група експериментатори

Kанелени бисквити с боровинки

Печат

Kанелени бисквити с боровинки

Вкусни овесени бисквити без печене, със свеж суров конфитюр от боровинки.

Автор Теодора/Зоя.БГ
Тип Десерти
Кухня Без печене, Веган
Подготовка 20 minutes
Приготвяне 2 hours
Общо 2 hours 20 minutes
Порции 15 бр.

Съставки

Конфитюр от боровинки:

Начин на приготвяне

Бисквити:

  1. Всички продукти, с изключение на кокосовото масло, се поставят в купата на блендер и се смилат до получаване на фина текстура. Към нея се добавя и кокосовото масло. Разбива се до пълно смесване на съставките.

  2. За изработването на бисквитките е необходим метален ринг. В него се поставят 2 с.л. от получената влажна смес. За основа се използва дъска, предварително застлана с хартия за печене.

  3. С няколко леки притискащи движения към дъното, сместа се оформя и изглажда. Рингът се отсранява внимателно нагоре и се поставя до вече получената бисквита. Процедурата се повтаря до изработване на цялата смес. При ринг с диаметър 2,5 см ще се получат около 15 бр.

  4. Дъската с готовите бисквити се поставя във фризер за 2-4 часа, за да стегнат.

Конфитюр:

  1. В подходяща купа се смесват сиропът от агаве със сока от размразените боровинки. Разбъркват се добре и към тях се добавя ябълковият пектин. 

  2. Разбърква се отново, прибавят се боровинките и 3-4 капки розова вода и съставките се смесват добре. С получения конфитюр се гарнират бисквитите преди сервиране.

Снимки: Габриела/Зоя.БГ

Подобни статии

Оставете коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предоставените от Вас данни могат да бъдат обработени, за установяване на автора / изпращача на коментара. За повече информация вижте "Политиката за поверителност“.