Блог на група експериментатори
Търсене

Липса на енергия

На всички ни се е случвало да станем сутрин и да нямаме енергия. Причините могат да са различни. Преумора, неразрешени проблеми, късна вечеря т.н. Няколко зареждащи стъпки..

1. Йога в началото на деня. Освежава повече от сутрешното кафе.

2. Контрастен душ или ароматерапия. Слагаме няколко капки от любимо етерични масло на пода на банята малко преди да вземем душ. Маслата от розмарин или босилек стимулират и освежават. Още по-добре, ако са в съчетание  с цитрусово масло (портокал, мандарина).

3. Цитрусов фреш за закуска.

Следобяд можем да продължим с още няколко трика за освежване, които действат добре и в жегите:

1. По-малко храна! Според някои автори поемането на храна между 13 и 15 ч е може да ви накара съвсем да заспите на работното място, тъй като тогава е времето на тънките черва. Тогава човек става най-ленив, особено след обилен обяд. За това в южните страни е популярна т.н сиеста  – кратка почивка през която човек може да релаксира и възстанови.

2. Разходката в парка. Освежава и зарежда с енергия. Всъщност през седмицата почти никога няма време за разходка в парка, но понякога при липса на енергия си губя времето, седейки  пред компютъра. В такъв случай предпочитам да отскоча до близката градинка и там да се заредя колкото мога от слънцето и зеленината. Иначе работата не спори.

3. Два лимона, изстискани в чаша вода вдига бързо. Още по-добре ако  изпием лимоните на екс:)

4. Аромолапма с няколко капки мента в нея и чаена свещичка. Ментата е освежава, стимулира и тонизира. Ако пък ни мъчи офисно главоболие можете да пробвате и масло от лавандула.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *