Блог на група експериментатори
Търсене

Супер силите на живата храна

Забелязвали ли сте, че при срещи с непознати често се стига до темата за храната? Тя е неразделна част от съществуването ни като физически организъм, но и изключително индивидуална в режима на всяка личност. Храната, която приемаме, се отразява в работата на всяка клетка от нашето тяло, което я превръща в лесно средство за подпомагане на имунитета, физическото и умственото ни състояние. Тук изскача въпросът каква храна е подходяща за нас, за да сме силни отвътре? Приятелите ни от Ancestral Superfoods ни дават лесно решение в една супена лъжица жива храна.

Ancestral Superfoods разработват прецизни комбинации от внимателно подбрани био покълнали и ферментирали семена, зърнени култури и бобови растения, алкализиращи зеленолистни, диворастящи плодове и билки, пробиотици и неактивна хранителна мая, подходящи за различен тип хора. Те са подготвени внимателно, така че да се запазят всички витамини, минерали и хранителни вещества, позволявайки на продукта да се нарече жива храна.

Името на компанията (Ancestral Superfoods в превод от английски език означава „Супер храни от нашите предци“) насочва и към стремежа за употреба на местни продукти, типични за района на Балканите и Източна Европа с цел консумация на храна, с която имаме генетична връзка от векове и е отгледана близо до нас.

Идеята на компанията е да създаде истинска храна в изсушена форма, която доставя голяма част от необходимото количество хранителни вещества за деня и е лесно усвоима от организма. За тази цел се използват няколко познати от векове метода за запазване полезните свойства на храната: ферментация, покълване на семената и стриване на прах на сушените плодове и билки.

Процесите на покълване и млечно кисела ферментация активизират и обогатяват хранителните продукти по естествен път. Покълването на семената продължава 36 часа и се спира в момента, когато достигне най-висока концентрация на вещества, след това кълновете се изсушават и се смилат на прах. Ферментацията от своя страна е добре познат процес, при който чрез въздействието на различни микроорганизми захарите и въглехидратите се преструктурират, придавайки им нови хранителни стойности. По този начин организмът извлича по-лесно витамините и минералите от храната, хранителните вещества стават по-лесни за усвояване, намаляват се токсините в суровите храни (пр. фитиновата киселина се неутрализира), увеличава се съдържанието на пробиотичните бактерии, подобрява се усвоимостта на млечния протеин, като при преработката на лактозата протеинът се разгражда до пептиди и аминокиселини.

Продуктите на Ancestral Superfoods предоставят на организма необходимата енергия, засилват имунитета, подпомагайки чревния баланс с полезни бактерии, действат положително върху процеса на обмяна на веществата, спомагайки за изграждането на вътрешен баланс, който да личи и отвън и действат като естествен антиоксидант, благодарение на зеленолистните растения, съдържащи се в тях. Най-хубавото е, че са изключително лесни за прием. Могат да се добавят във всякакви сурови рецепти за супи, салати, напитки (не търпят термична обработка, тъй като по този начин се намаля хранителната им стойност). Днес ви представяме рецепта за бърза антиоксидантна лятна закуска – шейк с нектарини, кайсии, къпини и Warrior.

Печат

Летен плодов шейк Warrior

Автор Маги
Тип Breakfast, Drinks, Закуска, Напитки

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Измийте плодовете и нарежете нектарините и кайсиите. Изсипете бадемовата напитка в блендер, заедно с останалите съставки и блендирайте до получаване на гладка и хомогенна смес. Насладете се вкъщи, на разходка или изненадайте близките си рано сутрин за енергийно начало на деня.

Приготвено в:

 

 

 

 

Текст и снимки: Маги

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Рейтинг