Блог на група експериментатори
Търсене

Веселият тролей


Вчера отново попаднахме на веселия тролей по линия 1 и този път не се стърпяхме да ви разкажем за шофьора, който се преоблича като  Дядо Коледа и за подвижния му увеселителен парк.

Още на вратата ви посреща огромен надпис с червени букви „Добре дошли”. А ако си купите билетче оттам, виждате, че на гърба му е отпечатано същото приветствие. Целият таван е облепен с мъдрости, изрязани от разноцветни букви като например „Мъжете знаят защо, жените знаят как”, „Ако искаш да намериш нещо, спри да търсиш”, „Ако искаш да узнаеш бъдещето, изследвай миналото”. Е, вярно, че някои от лафовете са малко олд скуул, но, да не издребняваме.

Точно над застрашителния списък с глобите, който задължително слагат на кабинката на шофьорите, се мъдри „Книга за оплаквания”. Като тия в ресторантите, само че за разлика от тях, тази тук е пълна с дитирамби.

Въобще става ви ясно, че едно возене в този тролей насища с почти толкова серотонин, колкото две парчета от чия халвата на Гери. Впрочем – не знаем дали да го тълкуваме като обикновено съвпадение или знак от съдбата – но това е едно от превозните средства, които водят до магазина на Zoya на Аксаков. Така де, има спирка на Университета, от където сме на три минути пеша.

Оказа се, че тролеят с идеи, както го нарича изобретателят му – шофьорът Петър Чернев, съществува вече поне 6-7 години. Той собственоръчно е изрязал и залепил афоризмите по тавана. За това време те са разлепяни общо три пъти – един път за ремонт и два пъти заради лошото настроение на началниците. След това Пешо наново си играл да изрязва и материализира полетите на мисълта. На един 25 декември се пременил като Дядо Коледа и карал със съответните червено кожухче и изкуствена бяла брада и даже раздавал подаръци на децата. По случай Баба Марта пък връчва мартенички вместо билетчета. Обикновено държи по няколко вафли в кабината си, който използва за награден фонд на викторините, които организира на пътниците. Пуска им някоя мелодия от уредбата и призовава по високоговорителя да познаят кой е изпълнителят на песента. Забавата обаче не свършва дотук. Тролеят си има Фейсбук страница! Със снимки, коментари и всичко останало, както си му е редът. Може да я надникнете, ако напишете в полето за търсене „Тролей 2112”.

От Кристина

1 коментар

  1. Здравейте,

    Предстои ми да бъда лектор на следващата TEDxBG конференция (www.tedxbg.org) и бих искал да използвам снимки от вашия уебсайт в презентацията ми (снимки 2 и 5 от този пост).

    Мога ли да ги използвам с ваше разрешение?

    Поздрави,
    Георги Камов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *