Блог на група експериментатори
Търсене

Made in home битак

Ура! Царете на домашно сготвената храна Made In Home вече готвят и дрехи! Е, не стават много за ядене, но пък са супер за носене. Повечето са винтидж, от Щатите, има и специално ушита по поръчка колекция.

Естествено, бяхме сред първите, които нахлуха на откриването на Made In Home битак снощи ( намира се точно в съседство с ресторанта). Веднага ни посрещна онзи еклектичен, тяхната-запазена-марка, интериор. На първо четене може да ти се стори занемарен, но като се вгледаш, откриваш, че дори драскотините по стените са прекалено хармонични, за да са се получили просто така, от само себе си. Кънтри, но с изискан привкус. Точно онази чудновата обстановка от ресторанта, в която редовно се зазяпвахме, докато нагъвахме поредната порция хумус с доматени брускети.

А какво видяхме в магазина? На места мазилката е изстъргана и отдолу се виждат самите тухли. На едната стена виси огромна кобалтовосиня рокля на няколко ката, която успешно може да мине за театрален реквизит. Адски помпозна, което засилва контрастта със синята боя, напластена грубо с шпакла в пространството зад нея. Смесването на различни текстури е стихията на Силвия, която е интериорният гений на ресторанта и магазина…пардон, битака. „Обожавам този стил, защото ти навява усещане, че някой е минал оттук преди теб, че това място има история. Точно противоположното на супер изчистения манимализъм, по който всички примират напоследък“, обяснява ни тя, докато отпива от чаша сангрия с домашно вино.

Силвия - made in home

Другата й любима техника е декупажът, или, иначе казано, колажите, които превръщат предметите от бита в изкуство. Точно под витрината например се мъдри масичка, на която сякаш е залепнала покривка с розички – това са всъщност салфетки. „Взимам средния им пласт, залепвам ги за масата и след това ги лакирам отгоре. А знаеш ли колко обикновена нищо и никаква маса беше преди това“, радва се на крайния резултат Силвия, която е завършила културология у нас и рисуване в САЩ.

Пробната им също е необикновена – вместо тапети са залепили хартиени рула с разноцветни мотиви. С обикновено лепило Ц-200. Всъщност, почти няма нещо от интериора на Made in home-битак, което да не е тематично свързано с дрехите и модата. Като се вгледахме в една от карираните рокли на витрината, ни се стори, че е толкова лъскава, че чак свети. И тъкмо бяхме приели това за знак, че вече злоупотребяваме със сангрията, когато Силвия ни обясни, че блещукащата рокля всъщност е лампа. До нея пък се мъдреше най-сладката ръчна шевна машина на света. В такъв кукленски размер, който ни върна право във времето, когато шиехме тоалети за Барбитата. А знаете ли как се правят made in home закачалки? Взимате обикновена закачалка, увивате около скелета ивици от пъстър плат и завързвате една фльонга отгоре. Семпло, но супер ефектно.

Лампа-рокля в Made in home

Това е, вече си заплюхме мястото, където ще се грижим за външния си вид това лято – така де, прекалено сме хубави, за да работим зле облечени, нали така, д-р Енчев?

Made in home се намира на Ангел Кънчев 30А

Пробва и написа Кристина

Кристина в пробната на Made in home

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *