Блог на група експериментатори
Търсене

Зоя на баня

Тези дни ходихме на истинска обществена баня! Добре, че не ни караха да се къпем, че не знаем как щеше да ни се отрази общуването с химично синтезирани сапуни. А сега сериозно – попаднахме на парти разпродажба на ръчно правени джунджурии във фоайето на Централната минерална баня на Халите. Изложителите показваха свои неща по темата “Fresh&Clean”, което и беше причината сбирката да се състои точно там.

Имаше чашки с дръжки във формата на кранчета, шарени кърпи и ръкавици за баня с веселяшки надписи от сорта на „Побързай! Други чакат след тебе“, картички от рециклирана хартия и всевъзможни аксесоари. Едно от нещата, които най-много ни заинтригуваха, бяха биопликчетата със семенца, които можеш да си посадиш. Намерихме ги на щанда за био сапуни, етерични масла,  соли за вана и ароматизатори Freen, където ни светнаха как може да „рециклираме“ опаковките им. Всъщност и те не бяха наясно какво точно ще поникне от торбичките, но бяха положителни, че нещо ще поникне в крайна сметка. Важнo е намерението!

Чаша с кранче

За съжаление, така и не успяхме да открием и да си поговорим с автора на най-причудливите лампи от тел и хартия, които сме виждали някога и които хвърляха странни отсенки в сумрака наоколо. Въобще, любимият ни Урбанеско да си наляга парцалите…ъъъ, вестниците, че конкуренцията започва да му диша във врата.

Имаше и някои неща, които нямаха нищо общо със свежестта и чистотата, но няма да ги връщаме заради някаква си тема, я. Например „кофеиновото колие” на сестрите от Craftwomen. Те бяха възпроизвели молекулите на кофеина (също и на никотина и алкохола) от плексиглас, който бяха изрязали с лазер, а след това бяха окачили решетките върху обикновени верижки. Да, наистина нямаме нищо против цигарите и кафето, ако ще ги носим като трофеи на врата. Виж, виното май предпочитаме да го усещаме по-осезаемо и то в традиционната му течна форма.

Въобще, след пространната ни едночасова обиколка, най-накрая разбрахме защо тези ежемесечни сбирки се казват „В самолет без билет“. Ами усещането, докато ходиш и разглеждаш всички тези красиви неща, е подобно на главозамайването, което получаваш, когато си на няколко хиляди метра височина. Чакаме с нетърпение Vol.8.

P.S. Прегледахме темите от предишните издания и видяхме, че шестата е била Night Fever. Дали пък следващият път не е време за нещо по-кукуряшко като например Cake in the Morning(Good BioMorning), за да можем да се включим и ние?

СНИМКИ: Станислав Панев

Текст: Кристина

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *