Блог на група експериментатори
Търсене

Мед от Манука – чудото от Нова Зеландия

Какво е мед от Манука и защо набира все по-голяма популярност? 

Това е един уникален вид мед, който се добива единствено и само в Нова Зеландия от местния храст с нежни цветове Манука. Определян е като новата суперхрана, със заслужено висока репутация, свързана с естествените антибактериални, противовъзпалителни и антисептични свойства. Aвтентичният Манука мед е уникален с това, че съдържа редкия органичен компонент Метилглиоксал (MGO) във високоефективна концентрация, на която се дължи до 100 пъти по- силното му антибактериално действие в сравнение с друг вид мед. Той е тъмен на цвят и има гъста консистенция като карамел, напълно необработен и в суров вид, за да се запазят и най-крехките му ценни съставки.

С какво впечатлява Nui Raw Manuka Honey? 

На езика на племето Māori, местните жители на Нова Зеландия, NUI означава „изобилие, богатство, превъзходство и значимост“. Със същите думи и с дълбоко уважение се обръщат и от фирмата към своята продукция на суровия гурме Манука мед – чист, превъзходен и страхотен вкус. От фирмата силно изповядват идеологията, че „Природата е нашата единствена съставка! Начинът, по който пчелите правят този така ценен мед е и начинът, по който ние го поднасяме на клиентите – суров, без примеси, само 100 % чист монофлорен Манука мед! Това гарантира, че медът ни е запазил и най – крехките съставки и супер ползи за здравето, а в допълнение към това е и изключително деликатесна гурме храна.“

Семейството на Nui 

В голямото семейство на Nui включва широка гама автентичен, 100% чист Манука мед. Всички подбрани грижливо и ексклузивно от Нова Зеландия, за да осигурят най-високо качество от една далечна дестинация, богата на чиста и девствена природа, където целия процес се извършва под стриктен държавен контрол и е гарант за качество и автентичност.

Висок стандарт и качество

Когато се говори за манука мед, има само два законно установени стандарта за оценка и етикетиране, доказващи автентичност:

  • Медът трябва да бъде етикетиран с действителните резултати и съдържание на Метилглиоксал в меда – според лабораторните тестовете за MGO (в mg / kg).
  • Медът трябва да бъде етикетиран с рейтинг по скалата на UMF (Уникален Манука Фактор). 

Всички продукти на NUI Manuka Honey се етикетират по глобалния стандарт MGO. Всяка партида е независимо анализирана и сертифицирана за качество, чистота и автентичност от Министерство на промишлеността на Нова Зеландия (MPI).

Какво е MGO и какво означават цифрите на бурканчето? 

Метилглиоксал (MGO) – Тайната съставка на Манука меда и негов основен естествен антибактериален компонент. Метилглиоксал е естествено срещащо се в повечето видове мед комплексно съединение, но обикновено само в малки количества. В автентичния манука мед то е в много висока концентрация, като може да бъде до 100x по-висока от всички други видове мед. Следва се общото правило, че колкото по-висок е MGO номера, толкова по-висока е концентрацията на Метилглиоксал, съответно толкова по-голяма е антибактериалната активност на меда.

Гаранция за качество

Всяка партида от Nui Манука мед се изследва в независима лаборатория в Нова Зеландия, която издава сертификат за качество, чистота и автентичност, за да гарантира, че това което е на етикета е и в буркана.

Консумирайте с наслада

Манука мед може да се похапва директно от бурканчето, да се добави към смути или фреш, да подслади кафето или чая, идеално допълва сутрешната зърнена закуска, намазан върху тост е любима закуска за децата, а и за възрастни! 


Автор: NUI honey team
Редакция: Радина / Зоя.БГ
Снимки: Мария / Зоя.БГ

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *