Блог на група експериментатори
Търсене

Organic loveOrganic love

Да, виждала съм думата „био“ пред храна, дрехи, мебели, хотели и т.н, но рядко съм я виждала пред секс-играчки. Следващото нещо, за което се сещат хората след като повъртят думата био из главите си  е ..презервативи. Дали има био презарвативи ? Не веднъж са ме питали. Виждала съм  такива в био магазините във Виена. Защо да обръщаме внимание на храната, която ядем, кремовете за лице и дрехите, а  не знаем дали презерватива, лубриканта или вибратора ни е безопасен. И оттам зарових глава в нета да проуча работата със секс играчките? 

Почти плащещо е, че повечето от ярко оцветените пластмасови „играчки“, които използваме в най-интимните си зони са пълни с химикали, като фталати (съдържат се в PVC).  Същите химикали са забранени за употреба в детските играчки от 2005 г., което ни кара да се замислим. Проучване от 2000 г на немския химик  Ханс Крейг показва, че има около 10 химикала в някои секс играчки, достъпни в Европа, включително фталати.  Какво се прави за проблема с опасните химикали? Щатите, Япония, Канада и ЕС въвеждат различни забрани за използването за  фталатите в детските играчки, но все още няма такива за играчките за възрастни.


Какви са алтернативите?


Organicpleasures е може би първият онлайн магазин за органични секс – аксесоари, намиращ се в Единбург. Магазина е отворен от Луси Джоунс, която иска да предложи на дамите безопасни секс-играчки, несъдържащи химикали, натурални продукти за банята и леглото, както и бельо от естествени материи. Дори малкото не органик продукти, са нетоксични и направени от хипоалергични материали. Същото така, повечето са рециклиращи се и биоразградими.

Ето и някои от артикулите в магазина:


Тони Ливайн, откривателя на Big Teaze Toys (играчки за възрастни), казва, че прави неговите продукти , без фталати още от самото начало. Докато ги разработват с неговия дизайнер, те намират и използват само безопасни, нетоксични материали за детски играчки, които биха могли да се използват и при възрастните.

Мек, пластичен вибратор на Big Teaze Toys.

Материали: PVC, ABS, Stainless Steel, Waterproof Yes, Phthalate Free Yes, Latex Free Yes


Някои производители използват  thermoplastic elastomers (вид мека пластамаса), вместо PVC. Фирмата производител на популярния вибратор Rabbit Habit , станал известен в сериала Секса и града, е направен с този материал.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *