Блог на група експериментатори
Търсене

Секси на 70

clipboard01
Трудно е да се повярва, че Мики Кирк е на 70 години. Най- сексапилната вегетарианка на ПЕТА се поддържа млада с веганска диета.
Известни с конкурсите си със знаметитости, ПЕТА организира още едно състезание през Август – “ Най- сексапилият вегетарианец”, но този път с малко по-различни условия за участие. Вместо в средите на славата, съревнованието се състоя между средностатистически американци над 50 годишна възраст. Мими Кирк, на 70, получи най- висок резултат в категорията за жени и продължава да доказва, че възрастта е само число и че вегетарианският начин на живот става все по-хубав с течение на времето .
Родом от Рамона, Калифорния, Кирк е посветена на вегетарианството почти 40 години, а е суровояд веганец от година и половина. “Чувsтвам се сякаш с времето се подмладявам” казва Кирк.

Откакто се е пенсионирала е запалена пътешественичка. Кирк отделя време от натоварения си график, за да разговаря с VegNews за шеметния си живот, семейство и перфектните зелени шейкове.

VegNews: Какво те привлече във вегетарианството?
М.К.: Просто не мога да понасям нехуманното отношение съм животните. Виждала съм колко жестоко третират добитъка, прасетата, птиците, когато ги отглеждат и отвеждат на заколение. От здравословна гледна точка, всички стероиди и антибиотици, които дават на тези животни, са вредни и за хората, които ги ядат.
VegNews: Как веганската диета ти помогна лично, от здравословна гледна точка и за всичко останало? Каква е философията ти на хранене, освен “без животински продукти”?
М.К.: Чувствам се на 20! Имах пролеми със ставите и откакто станах суровояд, няма и следа от тях. Кръвното ми налягане и нивото на холестерола се нормализираха. Сутрин скачам от леглото и се чувствам страхотно, вече не се изморявам към 3-4 следобед както преди.Философията ми е да ям колкото е възможно повече сурова храна- зелени напитки, плодове и зеленчуци, жито, бебешка кокосова вода “Thai”, ядки и семена. Смятам, че вегетарианците трябва да внимават какво ядат, тъй като могат да прекалят с вредната храна.

VegNews: Как използваш цялата тази енергия?
М.К.: Откакто се пенсионирах, пътувам доста често с приятеля си. Прекарахме 6 седмици в Италия, а в момента сме на едномесечно пътешествие из страната. Прекарваме време със семейството и приятелите си. Правнуците ми много обичат да ни посещават. Имам 7 правнука, като най- големия ще стане на 20 през Ноември. Отгледах и 4те си деца като вегетарианци и двете ми дъщери последваха вегетарианския начин на живот. Едната е 100% като мен, а другата- почти толква, около 80- 90 % суровояд веганец.

VegNews: Призът отрази ли се на ежедневието ти?
М.К.: Първо приятелите ми във facebook станаха от 100 на 800 и все още се увеличават. Наистина, никога не съм се считала за стара, но хората си мислят, че човек на моята възраст не би трябвало да изглежда или да се чувства като мен. Когато ме питат за тайната на успеха ми си мисля “Леле, не съм чак толкова стара, нали?”

VegNews: Ти си голям почитател на зелените шейкове. Би ли споделила някоя от любимите си рецепти?
М.К.: Най- хубавото при тях, е, че са толкова различни и разнообразни. Една от любимите ми е с целина, краставици, спанак, ябълки, годжи бери , мака, а понякога слагам плодове като боровинки, банани или какито плодове има за сезона.

VegNews: Каква е житейската ти философия в по-малко от 5 думи?
М.К.: Не яж животните, обичай ги!

Многобройните кариери на Мими Кирк

От Холивуд до домашното забавление, Кирк притежава едно от най- разнообразните и забавни резюмета

Дубльор на Мери Тайлър Мур в телевизионния и сериал през 1970
Появява се в “Стар Трек” като местна американка
Дизайнер на дрехите на Валери Харпър за сериали и филми
Публикува и редактира книгата “ The City Planet”

1.Видео с Мики – ТУК

2.Видео с Мики

Източник: VegNews; Превод: Яна (малко сладко гномче)

mimi-kirk-and-friends-at-a-raw-food-festival

2 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *