Блог на група експериментатори
Търсене

Ягодов крем

Ягодов крем с киви и банан

Без животински продукти и топлинна обработка.

Съставки за крема:

замрaзени ягоди (био) – 7-8 бр

кашу – 1 чаша (накисва се във вода за поне 10 мин и се измива)

кокосово масло – 1 с.л. (омеква на водна баня)

филтрирана вода

агаве или стевия по избор (със стевията е  по-малко сладко)

За основа  и украса нарязно –  киви, банан

Всичко се забърква в блендер. Замрaзени био плодове има в Пикадили (големите магазини).

8 Comments

 1. Здрасти, покрай твоя пост се разтърсих и си писах с хора, които се занимават с минерали лечение на миерали. Имат родопска глина. Идеята ти е добра:)

 2. stela, мерси много. Дочух, че има находища в България и наистина има, също се и продават. Намерих тук http://www.vantony.com/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F/90/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82.htm доста добро предложение, намират се за същия грамаж до към 12лв, така че цената не е много фрапиращо ниска, но ме очуди. Взех много да се интересувам от минералотерапиите и лечението като цяло, но се притеснявам от фалшификати, така че отново ще се обърна към вас, ако имате някаква свръзка по отношение на камъните. Знам, че проверявате източниците си, затова съм готова да се доверя на ваша насока. Също и ако имате интерес да добавите подобни неща в магазина ще е супер, но това е ваша работа. :)
  Уникална работа е тая България, такъв дар ни е дала, а нищо не се чува за него. :)

 3. Ясно значи: вместо да кисна в Кукуряка, ще взема да си накисна ядките, току-виж имало по-непосредствени ползи:)

 4. За Криси:) Ядките:) Киснат се защото съдържат инхибитори (вещества, които ги предпазват). При киснене или покълване ензимите в тях се активират и така се превръщат в жива храна (според различни автори). След като покиснат една нощ се измиват с вода и са готови за консумация. Така се улеснява храносмилането.

 5. Кристина, мисля че накисването ги прави богати на ензими.

  Страхотни рецепти има тук, искам да се обърна към авторите на блога дали са чували за минерала зеолит? Прочетох феноменални неща за него, на всичкото отгоре в България има залежи, но малко дистрибуция в сферата, свързана с консумация или използване за пречистване на вода.
  Та, питанката ми е – чували ли сте го, какво мислите и имате ли идеи как може да се намери? :)

 6. Като начинаеща в сферата, искам да попитам какво значение има накисването на кашуто? Променя вкусовите качества, твърдостта или нещо друго?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *