Блог на група експериментатори
Търсене

Tengri – универсален адаптогенен еликсир

Настъпването на пролетта носи със себе си прилив на нови сили, вдъхновение и устрем за постигане на целите ни. Избрахме да ви запознаем с адаптогенния еликсир Tengri на Ancestral Superfoods именно в началото на този толкова вдъхновяващ сезон, защото Tengri тонизира тялото и ума, за да ни подготви да осъществим най-смелите си амбиции и да се справим с изненадващите стресови ситуации.

Tengri е мощен адаптоген, който съдържа изцяло натурални билки, екстракт от кордицепс и активирано тиквено семе и спомага за регулирането на хомоналния баланс, имуномодулацията, подобряването на физическата и психическа издръжливост. Специално разработената формула е създадена от проф. д-р Петко Денев, който се специализира в изследването на полезните вещества в българските плодове, зеленчуци и билки и разработването на функционални храни и хранителни добавки от тях. За да разберем действието на Tengri, ще разгледаме по-подробно всяка една от съставките му.

Златен корен (Родиола розеа)

Има балансиращо действие, като може да редуцира симптомите на стрес, изтощение и тревожност, като подобрява настроението и действа отлично при депресия и резки промени в настроението.

Корен от сибирски женшен (Елеутеро)

Адаптоген и имуномодулатор, който ефективно регулира имунния отговор и хормоналните промени, възникващи вследствие на стрес. Използва се срещу безсъние, за подсилване на имунната система, предотвратяване на вирусни инфекции и естествено регулиране на апетита.

Корен от американски женшен

Има доказани антиоксидантни и противовъзпалителни ефекти. Повишава енергията и продуктивността, понижава нивата на кръвната захар и холестерола и облекчава нервно напрежение.

Свещен босилек (Тулси)

Част от традиционната и религиозната медицина на местните населения на югоизточна Азия, билката Тулси помага за овладяване на стреса, изтощението, проблемите със съня и паметта. Тя е една от традиционно използваните билки за намаляване на кортизола и други хормони на стреса.

Екстракт от кордицепс

Екстрактът от мицел и плодно тяло на гъбата кордицепс повишава тонуса по естествен начин, като възвръща жизнеността и забавя процесите на стареене на тялото.

Активирано тиквено семе

Съдържа есенциални мастни киселини, магнезий, фосфор, манган, желязо, цинк, калций и селен, както и витамини от групите A, C, E, K и B. Комплексното им действие се изразява в стимулиране на мозъчната функция, повишаване на имунитета и положително действие върху различни системи на тялото: храносмилателна, кръвоносна, репродуктивната и др.

Tengri ни помага да сме по-адаптивни, устойчиви, постоянни и уравновесени в ежедневието си, което е действието на всеки адаптоген – специален клас растения, които спомагат за адаптацията на човешкия организъм към всевъзможни стресови фактори. Адаптогените ни помагат да реагираме своевременно на изненадващите ситуации, така че да запазим тялото и ума си във възможно най-добра форма. Еликсирът може да се приема ежедневно, 2 пъти на ден по 5 мл, разтворен във вода, чай, сок, смути или друга напитка. За оптимален ефект се препоръчва консумация на две опаковки Tengri една след друга за общ период от 20 дни, след което да се направи пауза от една седмица.

Адаптогенният еликсир Tengri е първата формула от серията „Ancestral Elixirs“ – хранителни добавки, вдъхновени от древните лечителски традиции по света и разработени със съвременни научни познания. Добавка, създадена, използвайки знанията от предците ни, за да отговори на нуждите на динамичния човек днес и да му даде необходимите сили, за да посрещне уверено ежедневните предизвикателства.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *