Блог на група експериментатори
Търсене

100% цветни и веган с Диана и Галина

Представям ви втората част на Изкуството на Истинската храна и авторите –  Диана и Галина.

Коя е Диана? Диана ми е разказвала няколко пъти за магията на  ведическата кухня и знам, че практикува приготвяне на вкусни гозби по Аюрведа при най-добрият в тази област – Юрий Ковачев. Освен майстор в готвенето, тя е и добър фотограф и художник. На снимката по-долу се е подготвя да измайстори нещо ново и аюрведично:))

Диана

Галя познавам от времето, когато се опитвах да изградя мускули в нейния спортен център. Тя е винаги усмихната и разбира от храна и спорт. Аз не изградих мускули поради Мързел, но за това пък Галя написа Книга.

Галя

Сега Галя и Диана се събират, за да ни вдъхновят с красивите си рецепти. Когато излезе първата част на Изкуството на истинската храна попитах Диана дали няма да направят и книжка с веган рецепти ( 100% постни). Говорейки си набързо на вратата й разказвах, че издателите в България нямат голям интерес към подобен род книги, защото явно кръгът на постещите „нон стоп“ е твърде малък или с други думи ..няма пазар.

Не знам коя е причината, но за мое най-голямо удивление книгата с Веган рецепти наистина се появи. И точно за Постите преди Коледа. Чудесен подарък за хората, които искат да усетят духа на растителната храна по празниците.  Изкуството на истинската храна – 2 съдържа 100% растителни съставки и много ме зарадва! И не само това. Повечето веге книги на пазара са с малко „съкратен дизайн“ или преобладават черно-бели детайли, докато тази съдържа и любимото розово:)  Супер свежи цветове в съчетание със страхотни снимки. Предполагам, че качеството им  се дължи на страстта на Диана към форографията, а може би не. Важното е, че имаме нова книга с хубави и вкусни рецепти. Благодаря момичета. Това  наистина е приятна изненада за един веган:)

Малко за книгата от авторите:

Пригответе вкусна, здравословна и засищаща сетивата веганска храна. Рецептите са 100% растителни и ще станат любими на всеки, който иска да се докосне до природното богатство от пресни плодове, зеленчуци и варива. Рецептите са за хората, които спазват пости или са избрали вегетарианството като стил на хранене, философия или начин на живот. Използвали сме сезонни зеленчуци и плодове, естествени масла, семена и варива от Стария и Новия свят, екзотични подправки, както и малко познати суперхрани като киноа и годжи. Ще прескочим до Франция, Ливан, Мароко, Боливия и Мексико. Ще срещнем семпли всекидневни закуски, празнични обяди, топъл домашен хляб и десерти. С нашите рецепти ще се научите да създавате изкуство и здраве за себе си всеки ден в хармония с природата.

С усмивка до ушите: Стела

Забравих да добавя, че 100 броя от кулинарните картички „Изкуството на  истинската храна“ ще бъдат дарени на фондация „Ангелиа“, която е създадена за деца болни от рак.

3 Comments

 1. София:
  Всички магазини на CASAVINO

  Био магазини My Organic Market
  магазин 1: София, ул. Парчевич 48,
  магазин 2: София, ул. Янтра 3
  книжарница “Петър Берон” на ъгъла с ул. “Цар Иван Шишман” №2
  “Български книжици” ул. Аксаков №10, /под колоните на Кристал/
  новооткрития Смесен магазин “Зоя”, на ул. Аксаков №22 (до Мотто)

  Варна:
  магазин CASAVINO ВАРНА, ул. Иван Вазов 43

  Етрополе:
  магазин La Maison, ул. Кирил и Методий №10

  онлайн:
  http://www.bio-magazin.eu
  http://www.svejo.net

 2. Моля, кажете кое е издателството на тези картички с рецепти? или от къде може да се купят, не ги намирам никъде по книжарниците в нета, благодаря!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *