Блог на група експериментатори
Търсене

Хрупкава тревa в офиса

Днес хрусках и тревица, за да проверя как е на вкус прясната пшенична трева. Мисля, че не е лоша. Не се различава от вкуса на останалите треви, които съм дъвчила като малка.

Наш приятел, който мило наричаме „Властелина на пръстените“ни донесе  в офиса сандъчето с пшенична трева. Взе го за вкъщи преди 10 дни и днес вече е готова за употреба. Вече си късаме и дъвчем тревичка. По принцип отгледаната трева е добре да се цеди със специална сокоизтисквачка, но те са достатъчно скъпи и за сега остава вариант за дъвкане, като остатъка от стърковете е добре да се изплюва тъй като остават само жилките, а те са несмилаеми.

Ето как изглежда wheatgrass growing kit – готов за употреба, а долу на снимката е вече поникналата тревица. Лесно приготвяне на жива храна, която детоксикира. Предполагам, че до няколко дена ще си я направим на салатка или по-скоро ще си я „опасем“. Какви ли ще са резултатите?

Истинска, хрупкава тревичка отгледана за 10 дни от наш приятел. Има мощен детоксикиращ ефект.

Ани Уигмор е първата, която популяризира употребата на пшенична трева с терпавтична цел още през далечната 1930 година. Тя опитва различни видове треви и намира пшеничната трева за най-благотворна. Заедно с Викторас Кулвинкас тя октрива Хипократски здравен институт в Бостън. Сега се ръководи от Браян и Мария във Флорида и световно известен за лекуване на хора с очевидно неизличими заболявания. Те лекуват хора с диабет, рак, сърдечни болести. Използвайки живи храни с големи дози пшенична трева и режим те връщат хиляди назад към доброто здраве. Пшеничната трева съдържа балансиран микс от аминокиселини и близо два пъти повече бетакаротин от този намерен в морковите. Тя е един от най-добрите изтоничицi на хлорофил. Съдържа над 90 микролементи.

Понякога хората се притесняват, че може да имат алергия към пшеницата. Повечето я избягват заради високото съдържание на глутен, което се появава когато зърното се опече. В суровото пшенично зърно нишестето се обръща в захари когато покълва, така че няма съдържание на глутен.

По-прицип тревите като пшеничната трева (wheatgrass) и barley grass имат висока хранителна стойност и съдържат първокласни ензими в себе си, когато се консумират пресни и са великолепни за косата и кожата. Могат да намалят възпалния от екземи, слънчеви изгаряния, псориазис. Дъвчейки трева или нанасяйки я върху инфектирана зъбна област може да помогне за намаляване зъбобол и да освежи дъха.

Тревата може да се изцеди на в мощен блендер, като сложим в него една шепа трева  с чаша вода и завъртим за няколко минути. След това се отцежда и се пие. Ако нямате никакъв уред за изстискване можете просто да я дъвчете и след време да изплюете останалат жилка, тъй като тя не се храносмила.

Може да се пие сок от трева всяка сутрин. В началото може да се чувствате отпаднали или „настинали“ заради очистващия ефект върху черния дроб..Ако опитвате сок от трева и не се чувствате „болен“ не бързайте да се радвате. По-вероятно токсините да се скрили надълбоко. Продължавайте да пиеете зелено тревисто сокче всяко сутрин и след няколко дена ще имате признаци като гадене.

Препоръчва се старт с 30 мл сок всеки ден и то сутрин.

Прясно изцедена тревица. Естествено сладка.Има вкус на мед:)

Сдъвка, изпи и написа: Стела

Посади и отгледа: Властелина на Пръстените

ПС: Става и за дъвчене.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *